Egyperces

2019.03.21. 14:01

Szinte semmi volt a férfin, aki a moszkvai Tretyjakov Képtárban nézelődött - Videó

Nem épp alkalomhoz illő öltözetben sétálgatott. A képtár szerint "modern művészek" engedély nélküli performanszáról volt szó.

Egy csaknem teljesen meztelen férfi vonult végig kedden a világhírű moszkvai Tretyjakov Képtár kiállítótermein, egy pillanatra megállva a leghíresebb festmények előtt. Miközben magára vonta a látogatók figyelmét, egy társa titokban apró műalkotásokat helyezett el szerte a galériában.


A képtár szerint "modern művészek" engedély nélküli performanszáról volt szó.

    

Az incidensről készült, az orosz közösségi médiát bejáró videofelvétel tanúsága szerint a kopaszra borotvált fejű, fiatalnak látszó férfi nem viselt egyebet, mint egy piros tangát, amely csupán a nemi szerveket fedi. Testét aranyozott festés borította.

 


    

A Tretyjakov szerint a performansz nem veszélyeztette sem a látogatókat, sem a kiállított képeket. Ennek ellenére a rendőrség keresi az "elkövetőt".

    

Egy éven belül ez volt a harmadik, látogatók által okozott incidens a világhírű állami képtárban. Tavaly májusban egy fanatikus ultranacionalista összevagdosta a leghíresebb orosz festő, Ilja Repin Rettegett Iván cárt ábrázoló festményét, ez év januárjában pedig egy büntetett előéletű férfi a látogatók és a biztonsági őrök szeme láttára sétált ki a múzeumból Arhip Kuindzsi 19. századi jeles orosz tájképfestő Ai-Petri. Krím című festményével, állítólag csak feltűnési viszketegségből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában