Egyperces

2018.11.02. 09:14

Ciszta növekszik Király Linda agyában

Állítólag ez a betegség okozza az énekesnő hízását.

A ár évekig kétlaki életet élt, ingázva két hazája, az Egyesült Államok és Magyarország között, egy ideje ismét Kaliforniába helyezte szék­helyét Király Linda.


​A Bors úgy tudja, hogy döntésének hátterében most nemcsak a tengerentúli karrier építése húzódik, hanem valószínűleg aggasztó egészségi állapota is, amiről a napokban megjelent A Király család című könyvben tesz először említést.

 


- Kiderült, hogy az agyalapi mirigyemben növekszik egy ciszta. Most ezt kezeljük. Tehát már tudjuk a hízás fizikai okát, most jön a lelki terápia. Ez megnyugtat, de tisztában vagyok azzal, hogy ötéves tortúrának nézek elébe" – írt szokatlan nyíltsággal betegségéről Linda.


A Bors dr. Bense Tamás háziorvost faggatta ki az agyalapi ciszta súlyosságáról és lehetséges kezeléséről. A szakember sze­rint a legtöbb esetben csak műtéti úton lehet segíteni a betegen.


– Az agyalapi mirigyben jó- és rosszindulatú daganat egy­aránt előfordulhat, de az esetek nagy részében jóindulatúak és tünetmentesek. Ha már van tü­net – például fejfájás, szédülés, hányás vagy elhízás –, és pár héten belül nincs javulás, akkor műteni kell, még abban az esetben is, ha jóindulatú – tudtuk meg az orvostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!