Egyperces

2018.05.07. 10:47

Istenként figyeli a focistákat Messi és Maradona

Nem mindennapi látvány fogadja az argentin Sportivo Pereyra futsalcsapat csarnokának látogatóit és fiatal játékosait.

A vatikáni Sixtus-kápolna mintájára freskó díszíti a létesítményt. Michelangelo alkotása, az „Ádám teremtése" jelenetben Diego Maradona kapta az Úr „szerepét", míg Ádámot Lionel Messiről mintázták - írja a borsonline.hu.


– Nálunk Maradona az Isten, mindenki tízese. Ádám pedig Messi, a labdarúgás feltámasztója, a legnagyszerűbb emberi teremtmény, akit futballpályán valaha láttunk – magyarázta a Sportivo Pereyra vezetőedzője, Ricardo Elsegood.

 


A klub Buenos Aires egyik szegényebb kerületében található, a csapatban pedig több mint 100 gyerek játszik.


– Felnézek, és a freskó inspirációt ad. Így ünnepelem a góljaimat is. Messinek ajánlom őket, olyankor úgy érzem, hogy ő is velem van – fogalmazott egy 11 éves játékos, Thiago García.

Fantasztikus motiváció


Újvári Gábor, a Mészöly Focisuli szakmai alelnöke: „Az ilyen freskók óriási motivációt jelenthetnek a fiataloknak. Szinte minden gyerek falán ott virítanak kedvenc sztárjaik poszterei. A klasszisok képére kelnek minden reggel, ez pedig arra sarkallja őket, hogy egy nap olyanok legyenek, mint Messi, vagy Ronaldo." Nagy Sándor sportpszichológus: „Meg kell ismertetni a fiatal játékosokkal a régmúlt legnagyobb sztárjait. Puskás Ferencet például oktatnám a nevével fémjelzett akadémiában. A példaképnél fontos, hogy kialakuljon a kötődés a rajongó és a klasszis között, erre egy puszta festmény nem képes."

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!