Egyperces

2018.04.17. 09:21

Ellopták a Viszkis filmjét - Áldozat lett a volt bankrabló

Különös tréfát űz a sors Ambrus Attilával. A Viszkis éveken át rabolta mások pénzét, de most, hogy jó útra tért, ő és a filmes stáb vált áldozattá. A Viszkis című film készítői ráadásul több millió forintjukról is lemondhatnak.

Lopás áldozata lett Ambrus Attila. Ha csak áttételesen is, de ő is érintett az ügyben, hiszen a róla szóló mozifilm DVD-változatát még a megjelenés előtt feltöltötte valaki az internetre. A kár több millió forint.

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline


Az év elején mutatták be Antal Nimród A Viszkis című filmjét, mely hosszú idő óta az egyik legsikeresebb film lett Magyarországon.


Korunk sajátossága viszont, hogy a népszerű alkotások szinte azonnal felkerülnek a világhálóra. Nem történt ez másként az Ambrus Attila életét bemutató filmmel sem, már a bemutató után kikerült egy rossz minőségű felvétel a mozifilmről, ám azt sikerült hamar eltávolítani.

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline


Most viszont egy olvasónk jelezte, hogy a mestermű már kiváló minőségben teljes egészében letölthető különböző torrent oldalakról, holott a DVD-kiadás csak április 20-án fog megjelenni. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon a filmet forgalmazó Intercom Zrt. mit szól az esethez, és mit tud tenni ellene?

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline

A mi cégünk forgalmazza a Viszkis-filmet, de „csak" a mozikban. Ma­gyarországon pár helyen még vetítik. Tudunk róla, hogy valaki sajnos feltöltötte online, és dolgozunk azon, hogy kiderítsük, ki volt az az illető, illetve, hogy eltüntessük mindenhonnan az internetről a felvételt.


Hiszen, ha megnézhető a neten, akkor miért vegyen mozijegyet? Az ilyen kiszivárgások sajnos előfordulnak a 21. században. Sok milliós kárról van ilyenkor szó, de a DVD-forgalmazó rosszabbul fog járni – vetítette előre az Intercom Zrt. sajtófelelőse.


Ezek után felkerestük az ADS Service nevű céget, akik a DVD-megjelenésről gondoskodnak. Őket súlyosabban érinti a probléma.

Szomorúan konstatáltuk, hogy a film alig néhány órával, hogy kikerült az áruházakba, felkerült a különböző illegális oldalakra is. Sajnos annyira általánossá vált a filmek online nézése az illegális csatornákon, hogy sokan nem is tudják, bűncselekményt követnek el azzal, hogy feltöltik és terjesztik ezeket a tartalmakat.

kép:BorsOnline

kép:BorsOnline

Ezzel nemcsak minket, mint forgalmazót károsítanak meg, hanem az alkotók munkáját és befektetett energiáját is semmibe veszik. Természetesen megtesszük a szükséges jogi lépé­seket, hogy megtaláljuk az elkövetőt.

Ezzel együtt biztosak vagyunk abban, hogy sokan nem elégszenek meg a gyengébb online minőséggel és inkább az eredeti, kiváló kép- és hangminőségben elérhető DVD vagy Blu-ray kiadást választják.

– adta a választ megkeresésünkre az ADS Service munkatársa, aki azt is elmondta, hogy 2889 forintba kerül az üzletekben a DVD.


Ambrus Attila: Ilyen világot élünk


Kíváncsiak voltunk annak az embernek a véleményére is, akiről szól a film, Ambrus Attilát viszont egyáltalán nem dühíti a kalózkodás.

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline

Ilyen világot élünk. Azt gondolom, hogy ez is a film nézőszámát erősíti. Pont tegnap tudtam meg, hogy már meghaladtuk a 380 ezres nézettséget. Ez már mérvadó. Azok, akik bántottak, már csöndesebb lett a hangjuk. Ha ennyi ember megnézte, akkor az már jelent valamit. Ha egy filmet feltesznek egy online oldalra, biztosan nem azért teszik, mert az olyan rossz.

– fejtette ki véleményét a Borsnak Ambrus Attila.

Ezen a kiadáson, egyébként fél óráig tovább tart majd a történet, mert olyan jelenetek is lesznek benne, amit a mozikban nem láthattak a nézők. Én egyébként nem szoktam filmeket letölteni. Egyszerűen nincs időm arra, hogy megnézzek bármit is, két hét alatt 5000 kilométert vezettem le, hogy minden előadásomon ott lehessek.

Borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában