Egyperces

2018.04.13. 09:00

Csobot Adél és Rózsa György: Szem nem marad szárazon a Nagy Duettől - interjú

Vasárnap este indul A Nagy Duett hatodik évada a TV2-n. A népszerű show-műsorban a Csobot Adél-Rózsa György páros is debütál, ahogy magukat nevezik: a Manó-Gyugyó Duó. Már interjúnk is azt ígéri, hogy szem nem marad majd szárazon a produkciójukat látva.

Szükösdi Judit

– Hogy haladnak a próbákkal?


Rózsa György: – Azt gondolom, az énekkel nagy baj nem lesz. A tánccal még lehet - mármint nekem, mert Adélnak megy minden, mint a karikacsapás. Meséltem a stábnak is, hogy amikor legutóbb a lányommal táncoltam, Csilla azt mondta: "legközelebb a Hattyúk tavát adjuk elő, és te leszel benne a tó". Szóval ennyire becsüli a tánctudásomat, de félek, nem járt messze az igazságtól...


Csobot Adél: – A helyzet az, hogy Gyuri nagyon szerény. Előadta nekem, hogy egy hangot sem tud énekelni, és csak jobbra kettőt, balra kettőt tud lépni, pedig ez nem így van. Az első próbán megkértük, hogy táncoljon szabadon, nézzük meg, mit tud. Iszonyat jól tolta! Ha nem is tanulna meg semmit a koreográfiából, csak a saját tánccal menne fel a színpadra, tuti siker lenne.

– Láthatóan megvan az összhang kettejük közt.


R. Gy.: – Nagyon jó párosítás a miénk: a fiatal bohóc, meg az öreg bohóc. Jól elvagyunk, már becenevünk is van. Amikor bementem az első megbeszélésre, és ott volt Adél, mondtam, hogy "na itt a kis szélvész manó!" Mire ő azt kérdezte, hogy "Gyuri, honnan tudja, hogy engem Manónak hív otthon a családom?!" Nem tudtam, csak egyszerűen ez jutott az eszembe róla. Adél olyan kis magyar cunami.  


Cs. A.: – Őrület, micsoda kedves szavak! Magyar cunami... (Nevet.)


R.Gy.: – Amikor én egy kicsit pesszimistább vagyok, és azt gondolom, hogy kiesünk hamar, akkor ő egyből elkezdi: "Micsoda?! Megnyerjük simán, majd meglátja! Dehogy fogunk kiesni az elején, jó lesz, csináljuk, ezért kell sokat gyakorolni! Sodor magával, mint az ár. Azért azt nem állítom, hogy minden vita nélkül zajlanak a próbák, mert időnként csipkelődünk, de persze csak viccből. Szóval kérdezte, hogy nekem nincs semmi becenevem? Mondtam, hogy mindenki Gyurinak szólít, kivéve, amikor a lányom pimaszkodik néha. Olyankor a Kapcsoltam-paródiából idézi Gálvölgyi Jánost: "na jó, ezt még elfogadom, nehogy azt mondja, hogy szőrös szíve van a Gyugyónak!" Erre Adél megkérdezte, hogy lehetünk-e mi a Manó-Gyugyó Duó. Isteniek vagyunk! Nagyon összeillünk...


Cs. A.: – Én is úgy érzem, hogy nagyon megkedveltük egymást, jól működünk együtt. Gyuri nagyon jó, ügyes, és könnyen elengedi magát a próbákon. Én pedig nyilván azért vagyok, hogy minél inkább megnyissam őt, belevigyem a lazaságba. Jókat szórakozunk, nevetgélünk közben. Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy ő lesz a párom, ezt őszintén mondom.


 – Videón láthattuk, hogy duettpartnere hangja is elvarázsolta, amikor először meghallotta...


R.Gy.: – Neki tényleg tetszik a hangom! Vagy nagyon ügyesen füllent! De arra meg semmi oka nem lenne. Adél nagyon helyes lány. Amikor felkértek ebbe a műsorba, és felmerült az ő neve, boldogan fogadtam.

 


 – Ismerte korábbról?


R. Gy.: – Hogyne! Én nagy drukkere voltam Adélnak, szavaztam is rá annak idején, amikor a tehetségkutatóban szerepelt. Erdélyi kislány, az én nagyszüleim anyai ágról pedig Nagyváradról származnak, kötelességem is volt támogatni őt.


Cs. A: – Ezt nagyon jó érzés hallani! Nem véletlen, hogy mi így összekerültünk, én hiszek ebben.


– Liptai Claudia viccesen megjegyezte A Nagy Duett sajtótájékoztatóján, hogy minden show-ra összehoz egy babát. A Sztárban Sztár idején Nátánt hordta a szíve alatt.


Cs.A.: – Remélem, hogy ugyanolyan jól fogom viselni ezt a várandósságomat, mint a Nátánnal valót. Most nagyon jól vagyok, bízom benne, hogy így is marad. Végtelen boldogságot jelent, hogy egyszerre jött két ilyen szuper dolog az életemben. Az egyik maga a csoda, imádom minden percét annak, hogy újra várandós vagyok, tényleg ez a legcsodálatosabb, ami történhet velem. A másik meg a hivatásom része, egy nagyon jó lehetőség.


R.Gy.: – Nagyon édes Adél, ahogy már gömbölyödik a kis pocakja. Atyai jó barátként bánok vele, figyelek rá, hogy minden rendben legyen. A táncpróbákon például mindig úgy teszek, mintha neki kellene pihennie, pedig én akarok már leülni, mert elfáradtam.

 

– Nem lehet egyszerű mindent összehangolni egy kétéves gyermek mellett, egy próbákkal teli héten, várandósan.


Cs. A.: – Annyira boldogok vagyunk, hogy ez mindent kárpótol. Egyébként Gyuri is ilyen energiabomba, boldogsággal teli ember, ezért is nagyon örülök, hogy így egymásra találtunk, ebből csak jó sülhet ki!


– A Nagy Duett előtt mennyire énekelgetett?


R.Gy.: – A Magyar Rádió Gyermekkórusában szerepeltem rövid ideig. Azóta már nem tudok kottát olvasni, minden dalt hallomásból tanulok meg, de azért énekelni még tudok. Persze más a helyzet otthon, a fürdőszobában, ahol én vagyok a legjobb énekes a világon. Mint Woody Allen Rómának szeretettel című filmjében az ember, aki szintén csak zuhany alatt tud énekelni, de ott gyönyörűen, operai szinten. Erre az opera színpadán is felállítottak neki egy zuhanyfülkét, ő pedig bevonult köpenyben, káprázatosan énekelt a tus alatt, majd megtörölközött, és levonult a pódiumról...


– Milyen dalok állnának jól a párosnak?


Cs. A.: – Közös bennünk, hogy nagyon szeretjük a régi dalokat, bennem a swing miatt is van egy   vonzalom a korabeli slágerek iránt. De annak örülnék a legjobban, ha minél színesebbek lehetnénk, minél több műfajból énekelhetnénk.  Reméljük, ez fog minket sokáig repíteni a műsorban.


– Adél nagyon jól használja a közösségi médiát, ez is a segítségükre lehet.


R.Gy.: – Adél most rávett arra, hogy csináljunk nekem is egy Instagram-fiókot. Szerencsére már a szót se értettem, hogy mit jelent! Kérdeztem, hogy nekem mit kell vele csinálni? Mire ő: "azt akarja, hogy jó legyen? Akkor semmit!" Érezte, ha én valami hozzányúlok, abból baj lesz.


Cs. A.: – (Nevet.) Onnan jött az ötlet, hogy akkor őt is be tudom majd jelölni a fotóimon. Bármikor érkezhet az értesítés, hogy Rózsa Gyuri fent van az Instán!


– Mit gondol, zuhanykabinra szükség lesz az első adásban?


R.Gy.: – Ha Woody Allen rendezné az adást, biztos, hogy megcsinálná velem. De remélem, nem lesz rá szükség, hiszen nem félünk. Nem félelem van bennem, hanem olyasmit érzek, mint műsorvezetőként. Az adások előtt nagyon feszült vagyok, egészen addig, amíg felgyullad a piros lámpa. Onnantól kezdve elkezdek élni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában