Egyperces

2018.03.03. 09:54

Börtön várhat Frankenstein tanár úrra

Népharagot váltott ki a keszthelyi tanár, aki biológia szakkörön élő csibét boncoltatott tanítványaival. A jogi szakértő szerint dr. G. Zsolt. akár hét és fél év börtönt is kaphat.

Nem túlzás állítani, az egész országot magára haragította a biológiatanár, aki egy nyilvánosságra került felvétel szerint élő csibét boncoltatott diákjaival a biológia szakkörön a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban - írja a BorsOnline.


A források szerint éveken át végeztek boncolást állatokon a foglalkozások során. Sokan nemcsak a diákok körében Frankenstein tanár úrnak nevezett pedagógust, hanem az iskola vezetését is felelősnek tartják, hogy idáig fajult a történet. A Bors megkérdezte az ügyben illetékes tankerületet: ők mikor szereztek tudomást a tanár ténykedéséről? Erre nem válaszoltak.

 

Kép: BorsOnline

Kép: BorsOnline


A Borsnak tegnap sikerült telefonon elérni G. Zsoltot, de azonnal bontotta a vonalat, amint elmondtuk, miért keressük. A rendőrség állatkínzás miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az állatkínzás alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel járhat. Ha az állat számára különös fájdalommal és szenvedéssel járt a kínzás, három év a maximálisan kiszabható büntetés.A Bors által megkérdezett jogi szakértő szerint ebben az esetben viszont sokkal sú­lyosabb dologról van szó, hiszen a tanár a tanulók előtt, őket bevonva végezte a kísérleteket, ami a diákok értékítéletét rossz irányban befolyásolhatta.

Vizsgálandó, hogy rendszeresen boncoltak élő állatot vagy csak egyszer. Emellett felmerülhet a kiskorú veszélyeztetése gyanúja is, amiért egytől öt évet lehet kapni. A kettőt összevonva, halmazati büntetésül akár hét és fél év börtönnel is sújthatják.

– magyarázta lapunknak dr. Kamarás Péter.

 

Borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában