Egyperces

2018.02.26. 14:50

Visszatért a trutyi - újra menő a gyúrható slime

Nagyjából masfél évtizede volt nagy őrület Magyarországon, most visszatért.

A gyerekek körében a csillámló, ragadós nyúlós trutyi hódít. Ez egy olyan zselés valami, amit lehet gyúrni, nyújtani, húzni és még vicces is. Hogy a gyerekeknek ebben mi a jó, arra válaszolt Labancz Dániel gyermekpszichológus. - írja a BorsOnline.

 

Kép: BorsOnline

Kép: BorsOnline

Valószínűleg ugyanazért szeretik, amiért más hasonló, a gyerekek körében végigsöprő őrületet. A mai trendek viszont sokkal gyorsabban terjednek, mint ko­rábban, ugyanis a kamaszok sok időt töltenek olyan online oldalakon, amelyek lehetővé teszik egy ilyen játék­őrületek villámgyors elterjedését.

- mondta a szakértő. A népszerűségét valószínű az is növeli, hogy a felnőtteket az őrületbe lehet vele kergetni. Egyébként nem új dolog a gyúrható, nyújtható dolgok őrülete a gyerekek körében. Körülbelül másfél évtizede is végigsöpört egy hasonló hazánkban, ráadásul már olvasmányainkban is találkozhatunk hasonló dolgokkal.

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline

Gondoljunk csak A Pál utcai fiúkra, akik egész nap rágták a gittet, hogy az ki ne száradjon. Végül meg is kapták a magukét Rácz tanár úrtól, aki feloszlatta a gittegyletet.

- mondta a gyermekpszichológus.


Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!