Egyperces

2018.02.24. 06:57

Megvan a győztes! Magyarország legjobb dala a Viszlát nyár - Fotók a döntőről

A zsűri pontozással választotta ki négy dalt a végső döntőbe: Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Király Viktor (Budapest Girl), a yesyes (I Let You Run Away) és az AWS (Viszlát nyár) közül a tévénézők választották ki a nyertest.

Az AWS és a Viszlát nyár című szám nyerte A Dal 2018 című show-műsort szombaton Budapesten.


A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette.


Dánielfy Gergely (dalának címe: Azt mondtad), Király Viktor (Budapest Girl), a yesyes (I Let You Run Away) és az AWS (Viszlát nyár) közül a tévénézők választották ki a nyertest.


A nézőktől az AWS kapta a legtöbb szavazatot, a Viszlát nyár lett Magyarország legjobb dala, és így az AWS képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 8. és 12. között Lisszabonban.

 


A finalisták produkciói után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. Az így négyre szűkített mezőnyből Dánielfy Gergely, Király Viktor, a yesyes és az AWS száma közül a tévénézők választották ki a nyertest.

 

Véget ért A Dal 2018 - A döntő képei


Az AWS a döntőbe a 4. helyen jutott be, a nézők azonban rájuk adták a legtöbb voksot.

A fiatalokból álló, korábban a nagyközönség előtt kevéssé ismert metálzenekar több mint tíz évvel ezelőtt alakult. A Viszlát nyár című dal zenéjét Kökényes Dániel és Brucker Bence gitáros, Schiszler Soma basszusgitáros és Veress Áron dobos szerezte, a szöveget az énekes Siklósi Örs írta.

Az AWS eddig három lemezt készített, a Fata Morgana 2011-ben, az Égésföld 2014-ben, a Kint a vízből 2016-ban jelent meg.


Szerepeltek már az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában is. A zenekar turnézott együtt a Subscribe-bal, a Blind Myselffel és a Roaddal is.


Siklósi Örs, az AWS frontembere a show-műsor után, A Dal - Kulissza című műsorban elmondta: egyelőre nem tudják felfogni, mi történik velük. Mint a zenekar tagjai elmondták, most az ünneplés következik, utána aztán nagyon intenzív munkás időszak fog elkezdődni.


A Dal 2018 döntőjében extra fellépőként színpadra lépett Ferenczi György és a Magna Cum Laude, valamint Pápai Joci.


A szombati show-műsorban jelentették be, hogy a Leander Kills Nem szól harang című dalával nyerte A Dal 2018 Akusztik verseny fődíját.

A Leander Kills a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV.


A májusi Eurovíziós Dalfesztiválon 43 ország képviselője fog indulni, a magyar versenyző a május 10-i második elődöntőben lép színpadra.


Korábban írtuk:

Ma este rendezik A Dal 2018 döntőjét: a Duna Televízióban és a Duna World csatornán 20 óra 30 perctől élőben látható show-műsorban eldől, hogy a nyolc finalista közül kié lesz Magyarország legjobb dala.


A Dal 2018 döntőjébe jutott Dánielfy Gergely az ">Azt mondtad című dallal, Süle Zsolt a Zöld a májussal, Heincz Gábor BIGA a Good Vibez című számmal, a Leander Kills a Nem szól harang című szerzeménnyel, az AWS Viszlát nyár című dalával, Horváth Tamás a Meggyfával, Király Viktor a Budapest Girl című dallal, valamint a yesyes az I let you run away című szerzeménnyel.


A ma esti döntőben előbb a szakmai zsűri tagjai választanak ki pontozással négy dalt, majd a tévénézők szavazatai alapján dől el, hogy ezek közül melyik képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 8. és 12. között Lisszabonban.


A közönség három különböző módon szavazhat a négy dalra: az Android és iOS platformra elérhető A Dal alkalmazáson keresztül, az adal.hu weboldalon, valamint az adás ideje alatt a képernyőn látható alapdíjas telefonszámra küldött SMS-ben.


Az érdeklődők az alkalmazásban híreket, aktualitásokat is olvashatnak a műsorról, követhetik a zsűritagok által adott pontszámokat és a közönségszavazatok alakulását is.


A Dal 2018 döntőjének vendégfellépői Pápai Joci, valamint Ferenczi György és a Magna Cum Laude lesznek, akik különleges produkciókkal állnak majd A Dal színpadára.


A műsorban veszi át a díjat A Dal 2018 Akusztik verseny győztese is.

A Petőfi Akusztik jóvoltából a nyertes 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV. Az akusztikus feldolgozásokra szerdán éjfélig lehetett szavazni adal.hu "Akusztik" menüpontjában.


A közmédia hetedik dalválasztó show-jának zsűrijében Frenreisz Károly Kossuth-díjas rockzenész, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa szerepel.


A Dal 2018 két műsorvezetője Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd.


A szombati döntőt is A Dal - Kulissza című műsor követi, amelyben megszólal a győztes, emellett a zsűri és az előadók is részletekkel szolgálnak a produkciókról. A Kulissza két műsorvezetője Pflum Orsi és Forró Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!