Egyperces

2018.01.28. 08:07

Lassan kiismeri az öregedés titkát a 69 éves Kepes András

Az író fittségének titka azonban talán az lehet, hogy a munkahelyén és otthon is fiatalok veszik körbe.

Kepes András egy évtizede nem látható a képernyőn, interjút is ritkán ad. Az egykori televíziós újságíró és író jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem professzoraként filmet és médiát tanít, regényt ír és rendszeresen előadásokat tart itthon és külföldön. Tanítványai közül többen dolgoznak a filmiparban, ám a Hentes, a k.rva és a félszemű mozifilm keddi díszbemutatójára egy régi kollégája és barátja, Bodzsár István producer meghívására érkezett – írja a Bors.

Számomra különösen érdekes, hogy gyerekkoromban gyakran láttam környékünkön azt az asszonyt, akiről a film egyik fő karakterét mintázták, és akit Gryllus Dorka játszik meggyőzően. Lédererné akkoriban már idős asszony volt, fekete lobogó ruhában és furcsa tollas kalapban járt. Emlékszem, a nővéremék nevettek a maskarán, aztán egy felnőtt elmesélte az asszony vérfagyasztó történetét, és attól kezdve borzongva bámultuk messziről

– meséli Kepes, aki szerint a magyar filmgyártás izgalmas korszakát éli, nagyszerű rendezőink, operatőreink, színészeink és érzékeny producereink vannak.

A premierre 19 éves lányával érkezett az egykori televíziós

Kép forrása: borsonline.hu

 

A kisfiunk éppen betegeskedett, a feleségem pedig otthon maradt vele és a kislányunkkal. Katával mentünk a bemutatóra. Nagyon szeretek a gyere­keimmel, unokáimmal is kettesben programot csinálni, síelni, színházba, moziba, koncertre menni, vagy csak úgy beülni ebédelni és beszélgetni. Fontosak ezek az intim élmények, ők is igénylik. Néhány hét múlva például Lujzi lányom és Hanna unokám kísér el Londonba, ahová előadást tartani hívtak

– mesélt gyerekeihez fűződő kapcsolatáról Kepes András, akinek három házasságából összesen öt lánya és egy fia született. Legidősebb lánya 44, kisfia pedig hatéves.

A 69 éves író sok évet letagadhatna a korából. Fittségének titka talán az is lehet, hogy a munkahelyén és otthon is fiatalok veszik körbe.

Azt nem tudom, mi lehet a fiatalság titka, viszont az öregedés titkait kezdem lassan kiismerni. Az is nagyon érdekes. De szeretek fiatalokkal lenni, sokat lehet tanulni tőlük arról, hogy merre tart a világ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!