Egyperces

2018.01.23. 18:07

Kiderült, mennyibe került a Netflixnek Kevin Spacey szexuális zaklatási botránya

Hiába a botrány, az előfizetők száma a vártnál jobban növekedett 2017 utolsó negyedévében, nyeresége pedig háromszor több mint 2016-ban.

A várakozásoknál jóval nagyobb mértékben növelte előfizetői számát a Magyarországon is jelen lévő amerikai Netflix internetes tartalomszolgáltató a negyedik negyedévben.


A december végével záródott három hónapban 6,36 millió új előfizető szerződött a tartalomszolgáltatóhoz külföldön, szakértők kevesebb, 5,1 millió új előfizetővel számoltak. A cég előfizetőinek száma - az egyesült államokbeli 54,75 millió előfizetőt is figyelembe véve - 117,58 millióra nőtt világszerte a negyedik negyedév végére.


A Netflix bevétele 3,286 milliárd dollár volt a december végével záródott negyedévben, megegyezett az elemzők által várttal. A vállalat negyedéves adózott eredménye 185,5 millió dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 66,7 millió dollárról. A Netflix tavalyi nyeresége 559 millió dollár lett, ami mintegy háromszorosa az egy évvel korábbinak.


A cég azt is bejelentette, hogy 39 millió dollárjába került a szerződés felmondása a szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spaceyvel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!