Egyperces

2018.01.26. 13:55

Druidák és boszorkányok: a hétvégén startolt a Sky új sorozata az HBO-n: Britannia

A druidák és a boszorkányok világába repít a Sky új sorozata, a Britannia. Az ezernyi misztikummal átszőtt történetben a római hódítókkal kell szembenézniük a szigetország lakóinak.

Balogh Gergő

Időszámításunk szerint 43-ban járunk, mikoris Aulus Plautius a Római Birodalom légióinak élén, a történelem során második alkalommal száll hódító céllal partra Britanniában. Nem titkolt szándéka, hogy ezúttal sikerrel vigye végig azt, amibe elődje, Julius Caesar belebukott. A belviszályok szaggatta szigetet váratlanul éri a támadás, így a légiók jelentősebb ellenállás nélkül masírozhatnak be az ország szívéig, felperzselve minden, az útjukba kerülő népi kultúrát. Összefogásra van szükség, ezért Kerra, a kelta király lánya az ellentéteket hátra hagyva szövetséget köt Antedia királynővel, hogy legyen esélyük a birodalom hódító seregei ellen.

 


Jó sok harc, vér és misztikum, ez jellemzi a Britanniát, bár annak ellenére, hogy jelentős a mágia vonulata a sorozatnak, mégsem egy történelemi köntösbe bújtatott fantasyt kapunk. A mágia kérdését nagyon jól kezelve – lévén, hogy történelmi sorozat – , a természeti ember nézőpontjából mutatja be a széria, s mint az része a mindennapi életnek, a történet szempontjából is szervesen kötődik egy-egy karakter motivációjához, vagy fejlődéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!