Egyperces

2017.10.12. 09:00

Így készítsünk időtálló papírtököt

Ez az őszi dekoráció biztosan nem fog összetöpörödni egy-két hét elteltével! A kis papírtökök vidám díszei a lakásnak, s jövőre ismét elővehetjük őket. <br><br>

 Amire szükségünk lesz: narancssárga és zöld virágkrepp papír, nagyobb hungarocell golyók, ragasztópisztoly, hurkapálca vagy saslikpálca, olló, sniccer, vonalzó.


1. A hungarocell golyók tetejéből és aljából sniccerrel levágunk egy-egy kis darabot. Így a leendő tökök biztosan megállnak majd, és a szárakat is tudjuk rögzíteni.

2. A hurkapálcával lyukat fúrunk a golyók két oldalán.

3. A golyót beborítjuk a krepp papírral, úgy hogy a papír csíkjai függőlegesen legyenek. Így a papír megfelelő irányban lesz rugalmas, és kicsit megnyújtva tökéletesen körülveszi a hungarocell alapot.

4. A következő lépésben hurkapálca segítségével az előre elkészített lyukakba tömjük a maradék papírt.

5. Ezután elkészítjük a tök szárát: a zöld krepp papírból levágunk egy kb. 2 cm széles és 12 cm hosszú csíkot, amit a pálca köré tekerünk, és a végén ragasztóval rögzítünk. A kunkori tökszárak pedig úgy készülnek, hogy egy kb. 10 cm hosszú, nagyon vékony papírcsíkot összesodrunk, majd spirál alakban szorosan a hurkapálcára tekerjük. Végül ragasztópisztollyal a szárakat a papírtök tetejére rögzítjük.

 Ötlet és kivitelezés: Papier&PaperCikkünket a kéthetente kedden megjelenő Lakás és Kert magazinban találják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában