Egyperces

2017.09.20. 19:19

Papagáj rendelt az Amazonon a gazdája hangját utánozva

Sikerrel adott le rendelést az Amazon hangvezérelt asszisztensén keresztül egy londoni papagáj tulajdonosa hangjának utánozásával.

 Buddy, az ötéves, Gabonból származó papagáj egy 10 font (3500 forint) értékű ajándékdoboz-készletet rendelt meg az internetes kereskedőóriás Alexa nevű hangvezérelt rendszerén - adta hírül szerdán a The Sun című brit bulvárlap.


A rejtélyes rendeléssel meglepte tulajdonosát, Corienne Pretoriust, aki nyomozni kezdett. Miután kizárta, hogy férje vagy fia rendelte meg a dobozokat, rájött arra, hogy csak Buddy lehetett "az elkövető", aki halotta őt, amint Alexával "beszélget."


"Amikor rájöttem, nem akartam elhinni, hogy Buddy rendelést adott le" - mondta a brit lapnak a London délkeleti részén élő 39 éves dél-afrikai nő.


Az Amazon hangvezérelt asszisztense az Echo nevű eszközön jelent meg 2014-ban. A vezérlőközpont válaszol a neki feltett kérdésekre. A brit lap cikkéhez mellékelt felvétel bemutatja, amint a szürke papagáj "Alexa" nevét rikoltja és a kalitkája mellett álló eszközön kék fény gyullad fel, jelezve, hogy Alexa veszi a rendelést.


Corienne Pretorius elmondta, hogy négy hónapja van náluk az eszköz, amit nem használnak másra, csak zenehallgatásra vagy az elvégzendő feladatok összeállítására, de soha nem rendeltek semmit a segítségével a kereskedőháztól.


"Amikor vasárnap hazajöttem, hallottam, hogy Buddy beszél, de nem értettem igazán, mit mond. Majd hallottam, amint Alexa azt mondja, "elnézést, de nem értettem igazán". Majd Buddy megismételte, hogy "Alexa" és még valamit mondott. A gépi hang erre megkérdezte, mit akar rendelni. Csak akkor jött rá, mi is történt, amikor megkapta megrendelésének megerősítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!