Egyperces

2017.07.28. 09:00

Fáy Miklós kritika - A humor kiságyúi

 Persze hogy nehéz mindennap viccesnek lenni, feltehetőleg senkinek sem megy. De hát nem maradnak egyedül ezzel a problémával a hivatásos nevettetők, van mögöttük csapat, amely szállítja a tréfákat, csak el kell mondani. 

 Nem marad egyedül egy tévécsatorna sem, amely úgy gondolja, itt a nyár, az emberek, ha tehetik, vannak valahol, nem az otthonukban merednek a képernyőre, szabad pihenni. Szabad is, kell is, takarékra áll a műsor, most lehet fölhasználni a régi időket. Nem annak készül, nem az a cél, de mégis: az igazság pillanata. Az archívumból dolgozunk, össze tudjuk foglalni, hogy az elmúlt években mivel járultunk hozzá az emberek jobb kedvéhez önmagunk elmeélének csiszolásával. 


 Mit mondjak? Amit gondolok: ennél azért többnek kellett lennie. Ami Humorkoktél címen megy hétköznap esténként, az a látszat ellenére sem lehet a TV2 igazi arca. Kandi kamerák valami teljesen elbaltázott társaságtól, akik úgy tesznek, mintha ráejtenének tíz dobozt egy magányosan sétáló nőre, de aztán mégsem, és hahaha, a nő mégis furcsa arcot vág. Elárulom nekik: mindenki ezt tenné, még maguk az alkotók is, így a nézőképtelen a tréfamesterek oldalára állni, nem is nevet, csak ámul, hogy ilyen van. 


 Ez volna az idegen anyag. A saját termés valamivel ijesztőbb, Sztárban sztár-részlet, Schobert Norbert sportszandálban és fáraóruhában szerencsétlenkedik valami dallal, az összefüggésből kiragadva nem nagyon állja meg a helyét. Lar’t pour lar’t Társulat, a szokásos fergeteges tréfával, arcokat vágnak, grimaszolnak, és közben azt mondják, hogy Boborján, te fel vagy függesztve, mivel a Boborjánnak nevezett Dolák-Saly Róbert valami kötélhágcsó tetején üldögél. Valahol és valamikor teljesen félrement ez a társaság, tisztán emlékszem, hogy volt idő, amikor az angol társulatok nyomán valami lehetségesnek látszó szellemeskedést képviseltek. 


 Egy másik, megérthetetlen jelenet klasszikus bohózat. Eleve pokolian erőltetett, valaki a felvonulást nézné az ablakból, a másiknak meg randevúja van ugyanott, összetévesztik őket, és nagyon sok röhögést kevernek alájuk, hátha könnyebben csúszik. Sehogy nemcsúszik, csak annyi, a szereplők a viccesek, Liptai Claudia és Balázs Péter életük korábbi szakaszában. Az ember elcsodálkozik, hogy a piros hajú Liptai Claudia mennyire rossz színésznő, pedig ha saját fejből kellene viccelődnie, jobban tudná szállítani a nevetéseket. Aztán elcsodálkozik, hogy a magát mostanában osztrák úriembernek álcázó Balázs Péter valaha ilyen is volt, izzadt fejű sápítozó, szájtátó és szemmeresztő. Feltehetően mindketten lemondtak volna a korábbi önmagukkal való szembesülésről. És mennyire igazuk volna. 

 

Cikkünket a hetente pénteken megjelenő tévémagazinban találják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában