Egyperces

2017.06.04. 17:31

Klausmann Viktor sokat kapott a Szerencsekeréktől

Egy végtelenül egyszerű játék szögezte a képernyők elé a nézőket a kilencvenes években. A Szerencsekerékben sok játékos nyert, de a legtöbbet Klausmann Viktor: sok pénzt és országos hírnevet.

Hosszú évekig fix esti program volt a magyar családoknál, hogy testületileg leültek a tévé elé, együtt nézni a Szerencsekerék című vetélkedőt. A műsor házigazdái gondoskodtak a jó hangulatról, a gyönyörű hoszteszek pedig a látványról. Prokopp Dóra, Gajdos Tamás és Klausmann Viktor neve szinte összeforrt a Szerencsekerékkel. A bemondói feladatokat az ismert lemezlovas, Cintula kapta.


– Belpolitikai újságíróként dolgoztam, eszem ágában sem volt vetélkedőt vezetni, de az egyik gyártásvezető addig kérlelt, hogy elmentem a castingra – mesélte Klausmann Viktor a Borsnak.

 


– Három egymást követő pénteken tartották a régi Olimpia moziban. Az első alkalommal három üres forgószékkel kellett beszélgetni tíz percen keresztül, másodszor már előbukkant Vágó István is, aki a Szerencsekerék első szerkesztője volt, harmadik alkalommal a producer várt, és csak annyit kérdezett, mennyi pénzt kérek. Ez december 2-án történt, egy héttel később már forgattunk. Nagyon alaposan fel kellett készülnünk az adásokra, mindig célzottan irányítottuk a játékosokat. Viktor elmondta, az első időben egy nap négy adást rögzítettek, később viszont már nyolcat, így elképesztő volt a munkatempó.


– Nagyon jó pénzt fizettek – árulta el Viktor arra utalva, miért vállalta a feladatot. Külföldi licenc alapján készült a vetélkedő, itthon 1993-ban forgatták meg először a kereket, és sokáig semmi sem tudta megrengetni a népszerűségét, végül 2000-ben vették le a műsorról. Még megpróbáltak egy újabb bőrt lehúzni a vetélkedőről 2011-ben, de a nézettsége már meg sem közelítette a korábbit.

 

Borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában