Egyperces

2017.05.04. 18:18

Evés közben fotózta, ezért harapta meg a sárkány

Komodói sárkány harapott meg egy óvatlan turistát egy indonéziai nemzeti parkban.

A hatóságok szerint a szingapúri férfi a figyelmeztetések ellenére túl közel merészkedett a komodói sárkányhoz, más néven komodói varánuszhoz, hogy fotókat készítsen róla, miközben az állat éppen táplálkozott. A turista a lábán sérült meg a harapástól. A park illetékesei azonnal egy közeli kórházba szállították. 


A világ legnagyobb, akár három méternél is hosszabbra megnövő hüllője a veszélyeztetett állatfajok közé tartozik, csak Indonéziában él. A vadon élő példányok száma négyezerre tehető. Harapáskor olyan mérget termel, amely sokkos állapotba juttatja az áldozatot és megakadályozza a véralvadást. 


A komodói sárkány ritkán támad emberre, ám a helyi szakemberek szerint a támadások száma megnőhet, mivel egy ideje idegenforgalmi célpontként reklámozzák élőhelyüket, a Komodói Nemzeti Parkot. 


2013-ban két baleset is előfordult egymástól függetlenül. Az első esetben egy idegenvezetőt sebesített meg súlyosan egy komodói sárkány Rinca szigetén, a másik esetben pedig egy vadőrt támadott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!