Egyperces

2017.03.03. 08:00

Fáy Miklós kritikája: Szokatlan színésznő

Régebben volt egy rettegett Eszenyi-szabály, hogy az újságíró csak három hülyeséget kérdezhetett tőle. A harmadik után pakolt, köszönöm, úgy látszik, nem értjük meg egymást, inkább ne legyen a beszélgetésnek maradandó változata.


A jelek szerint ez a szabály ma már nem él, mert Krizsó Szilvia szinte csak ostobaságokat kérdezett a színigazgató asszonytól, és ő ugyan néha fölhívta erre a figyelmet, vagy jelezte kedvetlenségét, mégsem hagyott ott csapot-papot, Krizsót, stábot, közönséget. Puhul, puhul. 


Talán nem is volt semmi meglepő a beszélgetés ilyen fordulataiban, előbb vagy utóbb túl kell esnünk azon a felismerésen, hogy Krizsó Szilviát valamilyen rejtélyes okból a jó riporterek között tartották számon, vagy legalább ő saját magát annak tartotta, de ennek szinte semmilyen alapja nincs. Nem csak a kérdésekről van szó, bár azokról is. „Ha újra élhetnél, akkor férfi lennél?" – kérdezte Eszenyitől, mire a kérdezett is elkerekítette a szemét (akárcsak a néző): ne haragudj, ezt most miért kérdezed?


Ilyen kérdésekre nem tudok válaszolni. Hanem a kérdéseken túl a különböző pódiumi helyzetek is rendre befuccsoltak. Behívtak egy koreográfust, aki Eszenyi tangóestjén közreműködött. A színésznő azonnal mondta, hogy ő nem fog tangózni, és becsületére legyen mondva, tényleg nem is táncolt, Krizsó volt kénytelen lejteni egyet, arra viszont ki kíváncsi? Bár, ami engem illet, én Eszenyi tánclépéseire sem vagyok vevő, így aztán végképp rejtély, hogy mi volt ennek az értelme, illetve hogyan nem látták előre, hogy ebből sok jó nem sülhet ki. 


Hasonlóan nem volt partner a vendég a ruhaválogatásban, hogy öltözne föl egy arab sejk tiszteletére. Pont úgy, ahogy most van. De ha már muszáj, undorkodva fölemelt néhány darabot a kosárból: így nem, ezt nem. Nem tudom, szándékos volt-e, hogy azoktól a ruháktól is viszolygott, amelyekhez hasonlókat viselt a kérdező. 


Az embernek a korábbi adás, az Alföldi Róberttel való beszélgetés jutott az eszébe, ahol a másik igazgató-rendező-színész mégis bedobta magát, nem engedte, hogy belepusztuljon mindenki a tehetségtelenségbe, mesélt és mesélt, és ettől úgy tűnt, mint akinek semmi témája sincs önmagán kívül.


Eszenyi másként volt ellenszenves, ő keménykedett, kellemetlenkedett, beszólt, hagyta, hogy Krizsó szép lassan lefagyjon, kínos műkacajokat eregessen a világba. Mondhatni ketten kétféleképpen voltak ellenszenvesek. Közben meg nem is tehettek semmiről, áldozatai voltak a másik fél idétlenségének. 

KrizShow – ATV

Cikkünket a hetente pénteken megjelenő tévémagazinban találják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!