Egyperces

2016.12.09. 14:29

Ferenczi György és a Rackák két új lemezzel készülnek

Két új lemezanyagot rögzített az elmúlt hónapban az amerikai Nashville-ben Ferenczi György és a Rackajam.

Immár öt amerikai lemezünk lesz hamarosan. Az elsőt, a Rackák  menni Amerika című anyagot két évvel ezelőtt rögzítettük, azóta  bearanyozódott. Most is ugyanabban a stúdióban, a nashville-i Prime  Recordingban dolgoztunk, és előbb a mi felvételeinket vettük fel,  majd Gryllus Dániellel és Gryllus Vilmossal, a Kaláka két tagjával,  valamint Russ Pahl pedal steel zenésszel közös albumot készítettünk  - mondta Ferenczi György az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti  adásában.   

   

Mint kifejtette, a Rackajam új lemezére azok a számok kerültek,  amelyeket már bejátszottak koncerteken és a közönség jól ismeri  őket, de még nem jelentek meg lemezen. Erről az anyagról december  29-én a Fonó Budai Zeneházban is előadnak néhány dalt.   

   

"A másik lemez 1969 újraértelmezése. Abban az évben alakult meg  a Kaláka együttes és akkor volt a szintén legendás woodstocki  fesztivál is. A nashville-i stúdióban Dani és Vili bácsi dalait a  velük egyidős nagyszerű amerikai muzsikussal, Russ Pahllal együtt  játszottuk fel. Vili bácsi egy Fender Telecasteren és SG Gibsonon  zenélt, a mastering hangmérnök a velünk két éve dolgozó, négyszeres  Grammy-díjas Joe Palmaccio volt" - mesélte a zenész.   

   

Az énekes, szájharmonikás, hegedűs kiemelte, hogy elképesztő  érzés Nasville-ben a rock and roll őshazájában játszani, abban a  stúdióban, ahol korábban Johnny Cash vagy Ray Charles készítette  lemezeit.   

   

A Ferenczi György és a Rackajam vagy más néven 1-ső Rackák  Kelet-Nyugat, valamint Betyárjáték című lemeze is részben  Amerikában készült a közelmúltban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!