Egyperces

2016.10.28. 13:55

X-Faktor: Caramel, Lotfi Begi, Lábas Viki és Puskás Dani segítik a mentorokat

Szombaton és vasárnap sorsfordító döntéseket kell meghozniuk az X-Faktor mentorainak, amelyben ezúttal segítségük is lesz.

munkatársunktól

 Tóth Gabinak Lotfi Begi, ByeAlexnek Lábas Viki, Gáspár Lacinak Caramel, míg Puskás Petinek öccse, Dani ad majd tanácsot abban, hogy kiket vigyenek magukkal a mentorok az élő showba.


Caramel, a Fonogram-díjas magyar énekes Gáspár Lacinak segített kiválasztani azt a három, 25 év feletti énekest, aki bekerül majd az 2016-os X-Faktor élő showjába.

"Gáspár Lacit több mint 10 éve ismerem, így nagyon örültem annak, hogy segítségére lehetek az X-Faktorban. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz a döntés, hiszen több mint három kiváló produkciót hallhattunk a mentorházban. Sokáig ültünk Lacival a versenyzők képei felett, mire eldöntöttük, ki lesz az a három énekes, akiket magával visz az élő showba. Nem kizárt, hogy köztüklehet a 2016-os X-Faktor győztese is."


Lotfi Begi, hazánk egyik legsikeresebb zenei producere és DJ-je Tóth Gabinak adott tanácsot abban, hogy a lányok kategóriájában ki jusson tovább.

„Mivel a mentorházban hallottam először énekelni a lányokat, előttem tényleg abszolút tiszta lappal álltak. Éppen emiatt tudtam róluk a mentoruknak, Tóth Gabinak érzelemmentes, kizárólag a tényeken alapuló, racionális véleményt mondani. Szerintem ennek Gabi is örült, hiszen ő a mentorházig egyrészt már többször is hallotta őket énekelni, másrészt pedig óhatatlanul is érzelmi kötődés is alakult ki benne a versenyzők iránt." 


Lábas Viki, a Margaret Island együttes énekesnője ByeAlex mentorsegédjeként a zenekarok kiválasztásánál segített. „Nagyon jól esett, hogy ByeAlex engem kért meg, legyek a mentorsegédje, mert szerintem ugyanazt a vonalat képviseljük: a tiszta, élő zenét szeretnénk minél szélesebbkörben népszerűsíteni. A mentorházban három olyan őszinte és átütő produkció volt, amelytől egyenesen libabőrös lettem. Nálam egyértelmű volt, hogy nekik kéne bejutniuk az élő showba. Biztos vagyok abban, hogy ByeAlex azokat a zenekarokat választotta ki, akik akár később a hazai fesztiválokon fognak lehetőséget kapni, népes közönség előtt."


Puskás Dani, a The Biebers zenekar tagja bátyjának, Puskás Petinek segített kiválasztani azokat a fiúkat, akiket a mentor magával visz majd az élő showba.

„Nagyon izgalmas élmény volt Petinek segédkezni az X-Faktorban. Eleinte szokatlan és furcsa volt maga a helyzet, hiszen nem voltam még hasonló szerepben, de Peti nagyon sokat segített abban, hogy ne érezzem magam kívülállóként és átérezzem a feladatom jelentőségét. Nagyszerű volt az összes versenyzőt meghallgatni ilyen közelségből, volt akinek az előadása őszintén meghatott. Peti előtte nem mondott semmit a srácokról azért, hogy tényleg az első benyomásaimat tudjam majd neki átadni. Úgy gondolom, hogy meg tudtam Petit erősíteni a versenyzőkről alkotott véleményében és egy-egy versenyzőnél elgondolkoztattam. Az X-Faktor ideje alatt nagyjából ugyanúgy működtünk, mint a többiközös munkánkban, habár egyes kérdésekben két egymástól nagyon távol álló vélemény tudunk lenni,könnyedén meg tudjuk beszélni és így gyorsan rá tudunk találni az arany középútra."


De hogy kik jutottak be a 2016-os X-Faktor élő showjába, az kiderül szombaton 20 órától, vasárnap pedig 18.50-től az RTL Klubon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!