Egyperces

2016.10.28. 19:00

Népviseletben csapnak össze a Maradj talpon! játékosai

Október 21-e óta látható a Duna közszolgálati csatorna képernyőjén a Fölszállott a páva legújabb évada. A népzenei és néptánc tehetségkutatóban idén is gyerekek mutathatják meg tehetségüket.

A Maradj talpon!-t is megérintette a népi kultúra fontossága: a vetélkedő október 28-i tematikus adásában olyan versenyzők érkeznek a stúdióba, akik a népművészet, a népi hagyomány különböző területein tevékenykednek, ezért a hagyományőrzés jegyében valamennyi vendég magyar népviseletben vesz részt a Gundel Takács Gábor népszerű vetélkedőjében.

A pénteki adás kihívó játékosa Sikentáncz Szilveszter, aki szilágysági viseletben érkezett. Szilveszter két együttes vezetője, a Rákospalotai Szilas együttesé és a Százhalombattai Forrás Néptáncegyüttesé, és mindkét csoporttal szerepelt a Fölszállott a páva korábbi évadaiban. Szilveszternek nem lesz könnyű dolga, hiszen számos ismerősével kell összemérnie tudását az adásban.

Vajon talpon marad-e velük szemben az örök aranysarkantyús táncos?

November 4-től péntekenként élő adással jelentkezik a Fölszállott a páva, így a Maradj talpon! december 16-ig hétfőtől csütörtökig heti négyszer lesz látható a Dunán.

Maradj talpon! - Fölszállott a páva tematikus adás október 28-án 19.30-kor a Dunán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!