Egyperces

2016.10.15. 08:21

Louis De Funes alkotások eredeti nyelven a Paramount Channel-en

A francia alkotások kedvelői számára remek programmal készül az őszi hétvégéken a Paramount Channel. A filmcsatorna ugyanis eredeti nyelven, magyar felirattal tűzi műsorára Louis De Funes legjobb alkotásait, amelyek különleges filmes élménnyel és legendás színészi alakítással varázsolják el a közönséget. A Fennakadva a fán című műben Louis de Funes mellett fia és Charlie Chaplin lánya is megcsillogtatja tehetségét majd!

Louis De Funes francia komikus élete során több mint 130 filmet forgatott, és legendás mimikájával, gesztusaival majdnem 40 évig nevettette meg a nézőközönséget. Ebből a repertoárból válogatott ki a Paramount Channel néhány alkotást, amelyeket eredeti nyelven, magyar felirattal tűz műsorára az ősz folyamán vasárnaponként. Érkezik a filmcsatorna műsorán többek között az Egy kis kiruccanás, A nagy vakáció és a Fennakadva a fán című alkotás is, de novemberben további Louis De Funes filmeket is láthatnak majd a nézők. A bárzongoristából lett legendás színészt anyanyelvén hallani nem csak a francia kultúra szerelmesei számára lesz különleges élmény, hanem a filmek rajongói számára is.

Az 1966-os Egy kis kiruccanás című film a francia mozik legnagyobb kasszasikere volt egészen a ’90-es évek végéig. A Paramount Channel műsorán október 16-án képernyőre kerülő film a II. világháború idejében játszódik, amikor Louis de Funes egy festő bőrébe bújva igyekszik kimenekíteni a megszállás alatt álló Párizsból három brit katonát, akik nehézbombázóját a német légelhárítás lelőtte.

Charles Bosquier szigorú elvű iskolaigazgató szerepét egyenesen Louis de Funes számára írták A nagy vakáció című filmben. Charles és felesége kemény kézzel vezetik a helyi gimnáziumot, ám az iskolában bukdácsoló gyermeküket nem tudják tanulásra bírni, így külföldre küldik nyelvet tanulni. A kamasz fiú azonban egy barátját küldi el az útra maga helyett, míg ő egy szajnai kajaktúrára megy. A turpisságra persze hamarosan fény derül, a szülők üldözőbe veszik a kamasz csapatot és mindent elkövetnek, hogy botránymentesen hozzák haza gyermeküket.

Főként a három főszereplő miatt érdekes Fennakadva a fán című 1971-es filmet október utolsó vasárnapján lesz műsoron. Louis de Funes fiával, Oliver de Funes-szel és Charlie Chaplin lányával, Geraldine-nel kiegészülve zuhan szakadékba egy autóval. Szerencsére azonban egy fa tetején kötnek ki, így várja a három ismeretlen útitárs a felmentő sereget.

Louis De Funes filmek eredeti nyelven magyar felirattal vasárnaponként, a Paramount Channel műsorán, a Viacom csoport filmcsatornáján:

Október 16. 15.20 - La Grande Vadrouille (Egy kis kiruccanás)

Október 23. 15.50 - Les Grandes Vacances (A nagy vakáció)

Október 30. 14.45 - Sur Un Arbre Perche (Fennakadva a fán)

November 6. 13.20 - L'Aile Ou La Cuisse (Szárnyát vagy combját?)

November 13. 16.00La Zizanie (Marakodók)

November 20. 15.45Soupe Aux Choux (Káposztaleves)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!