Egyperces

2016.10.24. 17:48

Érkezik a legvagányabb Disney hercegnő

Szombaton érkezik a Disney Csatornára a legújabb Disney hercegnőt felvonultató animációs sorozat, az Elena: Avalor hercegnője.

Októberben Magyarországon is bemutatkozik a nézőknek a legújabb Disney hercegnő, Elena - ezúttal nem filmben, hanem egy sorozat keretein belül. A hercegnők sora egy modern, vagány fiatal lánnyal egészül ki, akivel könnyű azonosulni, az Avalor nevű királyságban pedig zeneszó hallatszik az utcákon, és mágikus teremtmények népesítik be az eget.


A 2-8 éves gyerekek és szüleik számára íródott Elena: Avalor hercegnője egy animációs sorozat, mely a bátor és kalandvágyó címszereplő történetét meséli el. A 16 éves hercegnő megmentette a királyságot egy gonosz boszorkánytól, és meg kell tanulnia, hogyan uralkodhat koronahercegnőként, míg elég idős nem lesz ahhoz, hogy királynő lehessen. Elena útja során megtanulja, hogy az új szerepe meggondoltságot, rugalmasságot és együttérzést kíván meg, mely tulajdonságokat csak a legnagyobb vezetők tudhatják magukénak. Családján kívül néhány varázslatos barát, például a jagár nevű (félig madár, félig jaguár) repülő teremtmények is támogatják. A történet minden célcsoport számára átérezhető, és értékes tanulságokat tartogat a fiatal nézőknek. Elena viselkedése példaértékű: bátor és kalandvágyó, emellett magabiztos és jószívű.

Elena

Elena

Érdekességek a sorozatról:


A sorozat színhelye Avalor, egy olyan elvarázsolt királyság, melyet a változatos spanyol és latin kultúra és folklór ihletett, így a 22 perces epizódok segítségével a nézők megismerkedhetnek különféle hagyományokkal és ünnepekkel is, varázslattal és mitológiával fűszerezve.


A zene is fontos szerepet tölt be a sorozatban, minden részben hallható legalább egy új dal. Rengeteg latin zenei stílus jelenik meg, például a mariachi, a latin pop, a salsa, a banda és a chilei hip-hop.


Elena és családja rendszeresen megünneplik a legfontosabb dél-amerikai és spanyol ünnepeket. A latin és spanyol hatások a zenén és az ünnepeken kívül Avalor építészetében és ételeiben is tetten érhetőek.


Az első részben ("Az uralkodás első napja") láthatjuk a noblinokat, amik egy chilei mítosz által ihletett manószerű alakváltó teremtmények, illetve bemutatkozik Zuzo is, Elena szellemállata. Egy dél-mexikói maja törzs felfogása szerint ugyanis mindenkinek van egy szellemállata, ami az ember- és szellemvilág közötti kapcsolatot tartja fenn.


Avalor királysága tele van rejtélyekkel és varázslattal, amik négy módon nyilvánulnak meg: elvarázsolt teremtmények, mágia, bepillantás a szellemvilágba és Elena varázsereje, melyet azóta birtokol, mióta csapdába esett egy amulettben. Elenának van egy varázserejű tárgya, ami különféle varázserőket rejt – ezeket Elena apránként fedezi fel a sorozat során.


Elena magyar hangja Györfi Anna, Esteban kancellár pedig Kautzky Armand hangján szólal meg magyarul. A sorozatot az Emmy-díjas Craig Gerber találta ki, aki egyben executive producer is. Az Emmy-díjra jelölt Tony Morales a zeneszerző, az Emmy-díjas John Kavanaugh a zenei vezető.


A sorozat premierje október 29-én, szombaton 10:00-kor lesz a Disney Csatornán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!