Egyperces

2016.06.08. 19:47

Tízezer pálmafát ültetnek a kambodzsai-laoszi határra

Tízezer pálmafát ültet el Kambodzsa a következő öt évben a Laosszal közös északkeleti határa mentén - adta hírül a Cambodia Daily című lap.

A Kambodzsa nemzeti identitását jelképező pálmafákat 224 kilométeres szakaszon fogják elültetni a Phnompentől 180 kilométerre északra lévő Stung Treng tartományban, természetes kerítést képezve a két ország között. 


Minh Sidchay, a tartomány vidéki területeinek fejlesztéséért felelős hivatal vezetője szerint a magok elvetését hétfőn kezdték meg az első harminc kilométeres szakaszon. A tervek szerint minden évben nagyjából ötven kilométert fognak bevetni, amíg el nem érik a tízezres célkitűzést. 


"Ez az első lépés ahhoz, hogy pálmafaültetésre buzdítsuk az embereket. A pálmafák a khmer identitás és a khmer lélek részei. A pálmafa olyan erős és nagy növény, amely jól bírja az időjárási viszontagságokat" - idézte az illetékest a lap. Sidchay szerint továbbá a növény azért is vonzó, mert a magjai olcsóak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!