Egyperces

2016.06.28. 17:22

Az öt legikonikusabb Bud Spencer fogás - Videó

A NetPincér csapata úgy döntött, hogy az 5 legikonikusabb Bud Spencer evős jelenet csokorba gyűjtésével tisztelegünk a 86 éves korában hétfőn elhunyt színészóriás emléke előtt.

„Szinte mindannyian Bud Spencer filmjein nőttünk fel és sokan órákig tudnánk kizárólag Bud Spencer – Terence Hill idézetekben beszélni. Természetes, hogy a legemlékezetesebb kajálós jeleneteinek felidézésével emlékezünk rá. 


A válogatás teljesen szubjektív. Nem véletlen, hogy a legtöbb jelenet a páros közösen forgatott filmjeiből került fel a listára." – áll a netpincéres csapat levelében.

 


1. Különben dühbe jövünk – sör, virsli


A páros első, komoly közönségsikert hozó nem vadnyugati témájú filmje az 1974-ben forgatott Különben dühbe jövünk. Ennek a filmnek köszönhetjük, hogy a sör-virsli párosításról legtöbbünknek már nem május 1., hanem egy csattanós pofonokba torkolló vidámparki versengés jut az eszébe.


„- Mintha azt mondtad volna, hogy ez csöndes, nyugodt hely.

- Az is, kivéve amikor nem az."


2. És megint dühbe jövünk – Hagymás bab alias krumplis hal


"- Mi ez hagymás bab?

- Nem, krumplis hal." 


A „Te mond hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb" mondat mellett talán ez a párbeszéd vált a legismertebb Bud Spencer – Terence Hill szállóigévé. A hagymás bab pedig a filmvászonról kilépve elindult országhódító útjára.  


3. Nincs kettő négy nélkül – zöldbabos rizs


„- Két zöldbabos rizs.

- Legyen inkább négy.

- Legyen inkább nyolc."


Ki ne emlékezne a jó pénzért Antonio és Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo bőrébe bújt páros formalitásoktól mentes látogatására a riói kikötőben?


4. Kincs, ami nincs – bab


A Bud Spencer filmek visszatérő motívumai a nagy evések mellett a nagy nem evések vagy majdnem evések is. Gondoljunk csak az Aranyeső Yuccában vonatos jelenetére vagy a Papi lábra állítását követő majdnem-lakomára. Szerintünk ebben a kategóriában a Kincs, ami nincs hajós jelenete viszi a prímet: A Puffin lekvár vs. bab csatát kiütéssel az utóbbi nyeri, azonban a serpenyőnyi hüvelyesnek lába kél, aminek Paquito, a papagáj issza meg a levét.


„Dögvész pusztít majd a cápák között. Az én kedvencem ugyanis, a bab."


5.  Aranyeső Yuccában – minden plusz egy füzér banán 


A filmtörténet egyik legkiadósabb étkezése az Aranyeső Yuccában klasszikussá vált éttermi jelenete, ahol Bud versenyt eszik a simlis helyi seriffel. A sokszor idézet párbeszéd egyben a filmtörténet legtömörebben leadott rendelése is.


„- Mit hozhatok második fogásként?

-  Mindent!"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában