Egyperces

2015.12.10. 10:23

Havas Henrik a nap 24 órájában képes gyűlölni a Fradit

Különleges dokumentumfilmmel jelentkezik december 11-én a SportKlub. A csatorna műsorára tűzi a Ha megőrül a város című sorozat budapesti epizódját, amely a Ferencváros - Újpest örökrangadót és annak hátterét mutatja be.

A Ha megőrül a város kamerái a világ különböző pontjain örökítik meg, hogy milyen az, amikor az utcák elnéptelenednek, mindenki a stadionra figyel és a szurkolókat magával ragadja a futball és klubjuk iránti szenvedélyt. Budapesten is filmezett a stáb, természetesen a Ferencváros – Újpest rangadóról. A 16 napon keresztül forgatott sport dokumentumfilm bemutatja a zöld – lila viadalok múltját, magát a várost, valamint az idei, áprilisi meccs hátterét és érdekességeit. Emellett pedig megszólalnak mindkét tábor ismert játékosai, szurkolói is.


Havas Henrik, a SportKlub műsorvezetője például így fogalmazott: a nap 24 órájában képes vagyok gyűlölni a Ferencvárost.


A legendás riporter még a 60-as években utálta meg a zöldeket, amikor az Újpest jégkorongosai egy román csapattal csaptak össze.


- Megjelentek a román nemzeti lobogóval és nekik drukkoltak. Akadtak azért jó húzásaik is, például gázolajból kiöntötték az FTC feliratot és meggyújtották, amikor ünnepelni akartunk. Tudják mit, fizetem nekik a gázolajat, csak legyünk újra bajnokok – mondta a tévés a műsorvezetőként közreműködő egykori Fradi kapusnak, Hajdú Attilának.


Böde Dániel bevallotta, hogy náluk az édesanyja volt nagy fradista, míg a férfi rokonok a Vasasnak szorítottak, sőt a családban akadt egy Újpest fanatikus is.


Stohl Andrásról is megtudhatjuk, miként lett belőle még kisgyerekként "lila", de vall a rangadóhoz fűződő érzelmeiről Ganxsta Zolee és Bárdos András is a Ha megőrül a város kamerái előtt.


Koós Jánosról tudható, hogy ő ellenben a Fradi nagy szurkolója, olyannyira, hogy az édesanyja is lelkesedett a lilák elleni rangadókért.


- Anyám 83 éves volt és azt mondta, hogy ha mész ki vasárnap a meccsre és nem viszel magaddal, ezzel a bottal verem szét a fejed – mesélte az énekes.


A 60 perces dokumentumfilmben mesélnek a klubok jelenlegi vezetői, játékosai, sőt még Tarlós István budapesti főpolgármester is, aki felidézte, hogy a 60-as években nem lehetett nélküle kettős rangadó, mindig ott volt a lelátókon és olyan erővel szurkolt a Ferencvárosnak, hogy hőemelkedése lett tőle.


Ha megőrül a város, Ferencváros – Újpest rangadó, december 11-én 16 és 22 órától csak a SportKlub műsorán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!