Egyperces

2015.11.21. 08:12

Megnyerheti a pornópert a Barátok közt sztárja

Még nincs teljesen vége a pornómagazinos ügynek, de már szinte biztos: Som-Balogh Edina lesz az, akit kárta­lanítani kell.

Boldog Som-Balogh Edina, mert mellette áll a jog, és hamarosan remélhetőleg megbűnhődnek azok, akik besározták a nevét - írja a Bors.

Történt ugyanis, hogy évekkel ezelőtt egy pornómagazin címlapjára került Edina úgy, hogy egy „akció­ban lévő" meztelen női testre montírozták a fejét.

– Soha nem fo­tóztak ocsmány magazinba! – mondja Edina. – Terhes voltam, amikor a mocskos pornómagazin miatt járnom kellett a bíróságra. Nem bírtam idegekkel, végül mindent a férjemre bíztam.

– Bepereltük a lapot, én és a Barátok közt is, mert használták a sorozatbeli nevemet, a Kingát. Annyira megdöbbentette a bírót is ez a mocskos ügy, hogy első fokon szokatlanul komoly kártérítést ítéltek meg.
 


Ötmillió forintot a kiadótól, ötmilliót a felelős szerkesztőnőtől, attól a Lévai Adrienntől, aki aktmodellként és a prostiügyek kapcsán szerepelt eddig a lapokban.

Ezt az összeget azonban nem tudták volna behajtani, mert a cég kényszertörlés alatt volt. Az ügy másodfokra került, ott is elismerték a jogsértést, de a szerkesztőnőt felmentette a bíróság.

Edináék azonnak a Kúriához fordultak. Igazunk lett, hatályon kívül helyezték a másodfok döntését, törölték az erre vonatkozó illetéket. Ilyen esetben újra kell tárgyalni az ügyet, de ez a Kúria döntése után remélhetőleg már csak formaság lesz.
 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!