Egyperces

2015.11.27. 08:50

Aurelio: Az előszobában haldoklott az apám

Könnyek, fájdalom - az édesapját gyászoló Aurelio egy csapásra megtanulta, mi az élet.

Szobája ablakán a redőny felhúzva, a kis lámpa ég, kaput azonban senki nem nyit. Csend és bánat járja körbe VV Aurelióék bajai otthonának környékét. A két éve még hangosan ünnepelt VV-nyertes a fájdalmával harcol: a közelmúltban kirobbant drogügye után ugyanis újabb pofont kapott az élettől, elvesztette édesapját, az egyetlen embert, akivel családot alkottak.

– Néhány hete is panaszkodott az édesapám, hogy nem kap levegőt, mintha egy focicsapat ülne a mellkasán. Vért köpött – kezdi, miközben eleredtek a könnyei. – Mentőt hívtam, szinte sírva könyörögtem nekik, ne hagyják meghalni. Most ugyanez volt, bevittük azonnal a kór­ház­ba, onnan mentő vitte Szegedre. Szívinfarktus. Aztán este fél tízkor hívtak. Kérdezték, én va­gyok-e. Majd mondták, üljek le, mert nincs jó hírük. Apám nem élte túl a beavatkozást – foly­tatja már zokogva a megtört fiú - mondta el a Borsnak Aurelio.


Aurelio azt mondja, azóta káosz az élete. A nyakán egy drogügy, és magára maradt az emlékekkel, amelyekkel képtelen megbirkózni. Minden egyes könyv, bútor, ruha az apjára emlékezteti. Kedd óta egy percre sem hagyják egyedül a barátai, felváltva vigyáznak rá.


Aurelio nyugalmat szeretne. Erősnek kell maradnia, és szeretné megállni a helyét ebben a lehetetlen élethelyzetben. Édes­apjával korábban már megbeszélték, teljesíti a végakaratát. Hamvainak a nagy szobában, a nagyi hamvai mellett lesz a helye. Szeretett apjával az utolsó beszélgetésüket azonban képtelen elfelejteni.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!