Egyperces

2015.11.11. 10:11

5 bizarr eset, ami bizonyíthatná az időutazást

Az ember mindig is szeretett volna visszautazni az időben, vagy ezért, vagy azért. Most öt érdekes esetet mutatunk az elmúlt évekből

Az egyiptomi svájci óra


Amikor 2008-ban egy több mint 400 éves sírt felnyitottak Egyiptomban, egy miniatűr, órára nagyon hasonlító tárgyat találtak, aminek a hátuljába az volt vésve, hogy "Swiss", azaz svájci, azóta sem találtak rá magyarázatot.


 

Charlie Chaplin mobilja


Erre az esetre több magyarázat is született. Chaplin Cirkusz című filmjében látszik, hogy valaki a füléhez emel egy tárgyat. Az egyik teória szerint ez egy telefon, többen viszont azt mondják, hogy egy hallókészülék. Ha mégis így lenne, akkor miért van az, hogy beszélget és nevetgél a nő, ha senki más nem hallja, csak ő? - teszik fel a kérdést az időutázásban hívők.

Az 1940-es évekbeli hipszter


A képen a srác pont úgy van öltözködve, mint bárki más manapság. Nyomtatott póló, kapucnis felső, és egy modernnek tűnő fényképezőgépet tart a kezében. Azóta több helyen leírták már, hogy a ruha simán összeállítható volt abban az időben is, de van, akiket semmi nem győz meg.


Rudolph Fentz-eset


Talán az ő története a legérdekesebb. A férfi 1876-ból tűnt el egyik pillanatról a másikra, és az 1950-es évek Amerikájában találta magát, New Yorkban. Szerencsétlenségére, azonnal balesetet szenvedett, elütötte egy autó, és meghalt. A rendőrök nagyon meglepődtek, amikor átnézték a férfi pénztárcáját, és csak az 1800-as évekbeli pénzt találtak nála.

 


A férfi a könyvben


Egy idős pár nagyon meglepődött, amikor egy könyvben egy 1917-es csoportképet találtak, amin ott egy férfi, aki egyáltalán nem illik bele a képbe, és a körülötte ülők is meglepődötten néznek rá. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában