Egyperces

2015.11.10. 13:50

19 évig bujkált az erdőben a halottnak hitt férfi

A remeteként élő spanyol pszichiáterre gombászok bukkantak rá egy toszkán erdőben. Mire értesítették a férfi családját, újra nyoma veszett.

A most 47 esztendős Carlos Sánchez Ortiz de Salazar spanyol pszichiáter 1996-ban tűnt el sevillai otthonából. A férfi akkoriban súlyos depresszióban szenvedett. Miután senki sem találta, a férfit 2010-ben hivatalosan is halottnak nyilvánították - írja a Daily Mail.

A remeteként élő férfira a toszkán kisváros, Scarlino melletti erdőben bukkant rá két gombaszedő. A szakáll mögé rejtőzött, kissé piszkos arcú férfitól annyira megijedtek, hogy először visszaszaladtak az erdőbe.

Miután megnyugodtak, kíváncsiságból visszamentek Carlos barlangjához. A férfi barátságos volt a gyűjtögetőkkel, bemutatkozott, közölte, hogy már húsz éve él itt, és megmutatta nekik az útlevelét.


Elmondta nekik, hogy 1997 óta az erdőt választotta otthonául és esze ágában sincs visszatérni az emberek közé. Egy eltűnt személyek felkutatásával foglalkozó spanyol alapítvány azonosította a férfit és felkereste annak szüleit is.

Carlos szülei Toscanába utaztak, de mire az erdőbe értek fiuk már újra eltűnt. Édesanyja elmondta, örül, hogy tudja, fia életben van. Azt is hozzátette, hogy tiszteli fia akaratát, de addig nem fog nyugodni, ameddig újra meg nem ölelheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!