Egyperces

2015.09.18. 13:09

Kétezer kilométert utazott, így ért haza egy zsiráf

Több mint 24 órát és 2200 kilométert utazott egy kamionra erősített speciális szállítóketrecben egy zsiráf Ausztráliában, hogy hazaérkezzen abba az állatkertbe, ahol annak idején világra jött.

A 4,4 méter magas Asali nevű nőstény helyi idő szerint péntek reggel érkezett meg a dél-ausztráliai monartói állatkertbe, amely Ausztrália legnagyobb zsiráfcsordájának ad otthont. A nyolcéves zsiráf az elmúlt években a nyugat-ausztráliai perthi állatkertben élt.   

Asali

Asali hazatért.

"Valószínűleg a valaha volt legnagyobb zsiráfketrecben érkezett haza" - mondta Mark Mills, a monartói állatkert gondozója. "Barátságosnak és nyugodtan tűnik, a zsiráfok jól bírják az utazást; a legnehezebb rész az, amikor be kell őket terelni a ketrecbe az induláskor" - tette hozzá Mills. 


A perthi állatkert munkatársai az elmúlt hat hónapban arra tanítgatták Asalit, hogyan sétáljon ki- és be a szállítóketrecéből, hogy felkészítsék az útra, amely során egy tolóablakon keresztül gyönyörködhetett egyebek közt a dél-ausztráliai Nullarbor-síkságban. 


"Remélhetőleg valamennyire emlékezni fog azokra állatokra, amelyekkel évekkel ezelőtt találkozott itt" - mondta Mills. Asali a következő négy hetet karanténban tölti, mielőtt csatlakozna az állatkert hét másik nőstény zsiráfjához.  


A monartói állatkertben 37 zsiráfborjú született 1995 óta, ezzel a térség egyik legsikeresebb tenyésztési programjával dicsekedhet. A vadon élő zsiráfok száma 40 százalékkal csökkent a legutóbbi évtizedben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!