Egyperces

2015.09.16. 12:51

Felfüggesztették az orvvadász férfi vadászműsorát

A sportcsatorna számára készített műsorokban valójában egy orvvadászatot vettek fel, de úgy szerkesztették meg, hogy a törvényesség látszatát keltsék.

Felfüggesztették a The Syndicate című vadászműsort, amelynek házigazdáját orvvadászattal vádolta meg az alaszkai ügyészség.

A Sportsman Channel sportcsatorna kedden jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a vadászműsort és leveszi adásait, továbbá belső vizsgálatot is indít az ügyben.

"Nagyon komolyan vesszük a helyzetet, nyomban reagáltunk: a műsort és a producereit is felfüggesztettük. Amennyiben igaznak bizonyul a gyanú, az nyilvánvalóan elfogadhatatlan, nem etikus és teljesen szembe megy a csatornánk alapelveivel" - közölte Jim Liberatore, az Outdoor Sportsman Group Networks elnöke.

Az alaszkai államügyész, Karen Loeffler hétfőn sajtóértekezleten jelentette be, hogy grizzly medvéket, rénszarvast és alaszkai vadjuhokat is illegálisan vadásztak le a tévécsatorna számára készített műsorokban az Alaszka északnyugati részén fekvő Noatak Természetvédelmi Területen.

Az ügyészség a sportműsor vezetőjét, a 41 éves Clark W. Dixont több orvvadászatban való részvétellel vádolja, másoknak pedig szabálysértések elkövetése miatt kell felelniük az ügyben.

A Syndicate független produkció, amely megvásárolta a sugárzási időt a Sportsman Channelen - közölte Liberatore.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!