Egyperces

2015.09.14. 18:10

Elajándékozná felesleges embrióit egy ausztrál nő

Egyetlen feltétele, hogy a megszülető gyerekek és családjaik évente egyszer találkoznak és tartják a kapcsolatot a közösségi médián keresztül.

Szétosztaná adományozott embrióit egy ausztrál nő azzal a feltétellel, hogy a megszülető gyerekek és családjaik évente egyszer találkoznak és tartják a kapcsolatot a közösségi médián keresztül.


A 48 éves Natalie Lovett, aki az Egyesült Államokba utazott, hogy vásárlás útján jusson petesejthez és spermához, miután hét éven át sikertelenül próbált teherbe esnie Ausztráliában, 18 hónapos kislánya számára szeretne egy nagy családot.


A nőnek még 25 adományozott embriója van az Egyesült Államokban, amelyeket gyermektelen családoknak akar odaadni, azzal a feltétellel, hogy a testvérek évente egyszer találkoznak, mivel nem fogják ismerni donor szüleiket.


"A szerződésben foglaltak szerint a testvérek és családjaik évente egyszer összegyűlnek, és remélem, hogy ezt tiszteletben is fogják tartani" - mondta Lovett.


Kate Bourne, az asszisztált reprodukciós beavatkozásokkal foglalkozó victoriai hatóság munkatársa szerint azonban a megajándékozottak egyike sem fogja tudni beültettetni az embriót Ausztráliában, mivel - lévén a donorok pénzt kaptak - az ellentétes lenne a bevett gyakorlattal.


"A gyermek iránti vágy rendkívül erős lehet, és az emberek kétségbeesetten szeretnének szülővé válni. Néhányan hatalmas távolságokat is hajlandóak megtenni, hogy kielégítsék ezt a szükségletüket" - tette hozzá Bourne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!