Egyperces

2015.07.14. 13:17

Tilos a mobilozás egy Srí Lanka-i nemzeti parkban

Az autós turisták - az állatok testi épségét veszélyeztetve - egymást telefonon értesítve tömegesen csődültek azokra a helyekre, ahol különleges állatokat láttak.

Betiltották a mobiltelefon használatát Srí Lanka legnagyobb nemzeti parkjában, mivel az autós turisták - az állatok testi épségét veszélyeztetve - egymást telefonon értesítve tömegesen csődültek azokra a helyekre, ahol különleges állatokat láttak.

Az elmúlt hónapokban a világ legnépesebb leopárdpopulációjának, valamint sok elefántnak és medvének otthont adó Yala Nemzeti Park vadőrei több elütött állat tetemére bukkantak.

"Amikor egy autós turista leopárdot vagy más érdekes állatot lát, mobilon értesíti az ismerősöket, ezzel rengeteg kocsit csődít az adott helyszínre" - magyarázta közleményében az intézkedést a vadvédelmi hivatal.

Elővigyázatosságból a távközlési hatóság elérhetetlenné teszi csúcsidőben a mobilszolgáltatást a park területén - áll a közleményben.

A szigetország délkeleti részén fekvő, 985 négyzetkilométer területű Yala Nemzeti Parkot évente több mint százezer külföldi turista keresi fel. Ez jelentős jövedelemforrást jelent Srí Lankának, amely 1989-ben az első dél-ázsiai országként vezette be a mobiltelefon-szolgáltatást. A 21 millió lakosú országban napjainkban mintegy 22 millió mobiltelefon-előfizetés van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!