Egyperces

2015.07.06. 13:34

Saját fejéről indított tűzijátékot, azonnal meghalt

Két halálos áldozata is van az idei július 4-i tűzijátékoknak az Egyesült Államokban.

munkatársunktól

A saját fejéről indított el egy tűzijátékot egy 22 éves amerikai férfi. Azonnal meghalt.

Devon Staples barátaival egy kerti partin vett részt, fogyott az alkohol is rendesen. A többiek szerint azt mondta, hogy van egy jó ötlete. A barátai próbálták lebeszélni őrült tettéről, sikertelenül.

A férfi testvére, Cody azt mondta a Daily News of New York című lapnak, hogy ő néhány méterrel távolabb állt, amikor öccse meggyújtotta a tűzijátékot, és elsőként ért oda hozzá a robbanás után.

- Felesleges lett volna kórházba sietni vele. Devon már halott volt, mire odaértem hozzá - mondta Cody Staples.

- Devon nem volt az a fajta ember, aki hülyeségeket csinál. Ellenkezőleg, többször is állított meg másokat korábban, akik hülyeségeket akartak csinálni - mondta a testvér.

Staples az első halálos áldozata a tűzijátékoknak Maine államban, miután az állam 2012-ben legalizálta a tűzijátékokat. A törvényhozók egy 1949-es tiltó törvényt helyeztek hatályon kívül, hogy ezzel munkahelyeket teremtsenek.

A július 4-i tűzijátékoknak nagy hagyománya van az Egyesült Államokban, de a veszélyeit sokan nem veszik komolyan. A legtöbb baleset szemkárosodást okoz.

Szombaton azonban történt még egy haláleset, egy 32 éves férfi billingsi otthonában halt meg tűzijáték-baleset miatt. New Jerseyben egy 52 éves férfi egyik lábát robbantotta le egy teniszlabda méretű tűzijáték - ő legalább életben maradt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában