Egyperces

2015.07.05. 22:10

Megkeresztelték Charlotte hercegnőt - fotók

A szülők gyalog mentek a kápolnához, a brit közvélemény most láthatta először együtt a hercegi család mind a négy tagját. A hercegnő öt keresztszülővel dicsekedhet.

A kilenchetes hercegnőt - Vilmos herceg és Katalin hercegnő másodszülött gyermekét - Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága keresztelte a dédszülők, a 89 esztendős II. Erzsébet királynő és 95 éves férje, Fülöp edinburghi herceg jelenlétében, a királyi házaspár nyári rezidenciája, a kelet-angliai Sandringham kápolnájában.

A kislány a Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta; hivatalos megszólítása Ő Királyi Fensége, Charlotte, Cambridge hercegnője.

Vilmos és Katalin is a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet viseli négy évvel ezelőtt kötött házasságuk óta.

Fotók


A ceremóniára a hercegnő egy olyan babakocsiban érkezett, amelyet még dédnagymamája, a királynő használt, amikor saját gyermekeivel indult sétára. A szülők gyalog mentek a rezidenciáról a kápolnához; az út mentén több ezer alattvaló gyűlt össze, hogy üdvözölje őket.

Charlotte kétéves bátyja, György herceg édesapja oldalán gyalogolt; a babakocsit Katalin hercegnő tolta. A brit közvélemény most láthatta először együtt a hercegi család mind a négy tagját.

A keresztelő ceremónia példátlan volt abban a tekintetben is, hogy három jövendő király volt jelen: Károly trónörökös, Vilmos édesapja, valamint Vilmos herceg és fia, György, aki édesapja után ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

Charlotte öt keresztszülővel dicsekedhet; őket a szülők a rokoni, illetve a szoros baráti körből választották.

Fotók


A május 2-án született hercegnő elnevezése - amelyet világra jötte után már két nappal bejelentett az udvar - majdnem mindenben igazolta a várakozásokat.

A londoni fogadóirodák már a gyermek születése előtt szinte biztosra vették - ezért meglehetősen csekély nyereményeséllyel kínálták fogadásra -, hogy ha Vilmoséknak leányuk születik, nevei közül az egyik a Diana lesz. Ugyancsak nagy valószínűséggel - tehát szintén kis pénznyeremény-ígérettel - szerepelt a fogadási lehetőségek között az Elizabeth - Erzsébet - név is, tekintettel a királyi dédnagymamára, vagyis II. Erzsébet királynőre.

Charlotte Vilmos herceg édesapja, Károly trónörökös angol nevének - Charles - női változata, de ennek a névnek hosszú története van a brit királyi családban. Így hívták például III. György hitvesét is, aki 1761-ben esküdött örök hűséget az egy évvel korábban megkoronázott királynak.

Fotók


III. György vásárolta esküvői ajándék gyanánt feleségének az akkor Buckingham House nevet viselő londoni kastélyt, amely azóta Buckingham-palota néven a brit királyi család első számú londoni rezidenciájává vált.

Charlotte emellett a második keresztneve Katalin hercegnő húgának, Pippa Middletonnak.

Az alattvalók legtitkosabb reménye ugyanakkor az volt - és teljesült is -, hogy a szülők Vilmos herceg 1997-ben elhunyt édesanyja, Diana emléke előtt is tisztelegni fognak a gyermek elnevezésével.

Charlotte hercegnő - nagyapja, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg, és bátyja, György után - a negyedik a brit trónutódlási sorban, így nem valószínű, hogy az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!