Egyperces

2015.05.22. 18:38

Makadámdió-ügy: kiengedték a börtönből a botrányt okozó nőt

Cso Hjun Ah a makadámdió helytelen felszolgálása miatt dührohamot kapott és megakadályozta a Korean Air egyik repülőgépének felszállását.

Két évre felfüggesztett tíz hónap börtönbüntetésre módosították a korábban kiszabott ítéletet, és kiengedték a börtönből pénteken a Korean Air légitársaság volt alelnökét, aki decemberben a makadámdió helytelen felszolgálása miatt dührohamot kapott és megakadályozta a legnagyobb dél-koreai légitársaság egy repülőgépének felszállását.

Cso Hjun Ah december 5-én fordíttatta vissza a kifutópályáról a New Yorkból Szöulba tartó járatot, mert nem volt megelégedve azzal, hogy zacskóban és nem tálkában kapta a ropogtatnivalót, nekiesett a légiutas-kísérőnek és a repülőgép azonnali elhagyására szólította fel az utaskísérők főnökét. Februárban a repülésbiztonság veszélyeztetése és más vádpontokban bűnösnek mondta ki és egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy szöuli bíróság a légitársaság volt alelnökét.

A pénteken zajlott újabb tárgyalás során a bíróság felmentette Csót a repülési útvonal megváltoztatása követelésének vádja alól. A repülésbiztonsági törvények szerint ez a vád olyan fokozottan veszélyes tettekre vonatkozik, mint a repülőgép eltérítése. A bíróság szerint az, hogy Cso egy még guruló járművet fordíttatott vissza, nem jelenti a gép útvonalának megváltoztatását. Ez alapján a nő büntetését 10 hónap börtönre rövidítették, amelyet két év próbaidőre felfüggesztettek.

A botrány kitörése után Cso Hjun Ah kénytelen volt lemondani alelnöki tisztéről, és hat bocsánatkérő levelet is küldött az érintetteknek és az illetékeseknek, egyiket a bántalmazott légiutas-kísérőnek.

Az ügy óriási botrányt kavart az ázsiai országban, a dél-koreai lapok vezércikkeikben azzal vádolták a nemzeti légitársaság elnökének lányát, hogy magatartásával nevetségessé tette Dél-Koreát a világ szemében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában