Egyperces

2015.05.30. 18:13

Igazából a macskádnak te egy óriási macska vagy

Sokan vannak, akik szeretik a macskákat. Sokan beszélgetnek vele, és már-már gyerekként tekintenek rájuk, pedig a macskának mi csak egy nagy szobatárs vagyunk.

Akik macskát tartanak (de a kutyások is) hajlamosak arra hogy a gyerekükként kezeljék az állatot. Beszélnek hozzá, játszanak vele, úgy nevezik, hogy a "gyerek". Egy brit, Dr. John Bradshaw, biológus arra jutott, hogy az ilyen jellegű hozzáállás eléggé egyirányú, hiszen a macskák teljesen máshogy viszonyulnak hozzánk, kétlábúakhoz. Számukra mi, hatalmas, nem ellenséges macskák vagyunk.


A biológus 30 éve figyeli, kutatja az állatok viselkedését, és közben figyelte meg, hogy a macskák hogyan viszonyulnak hozzánk. Mint elmondta a professzor, "a kutyák úgy lettek tenyésztve, hogy valamit segítsenek a ház körül, de legalábbis a segítségünkre legyenek. A macskáknak ezzel szemben nem volt ennyire sok feladatuk, legfőképpen az volt a fontos, hogy aranyosak legyenek." A macskák viselkedése még mindig vad, és inkább ösztönös, mintsem tanult.

 

 Amikor dagasztanak, akkor azt is azért csinálják, mert azzal azt imitálják, hogy még kapjanak tejet. Amikor valakihez dörgölőznek, akkor azt is úgy teszik, mintha egy másik macskával tennék azt. A prédát pedig nem azért hozzák be a házba, hogy etessék a gazdit, hanem azért, hogy biztonságos helyen megehessék.


Úgyhogy legközelebb, amikor a macskáddal beszélgetsz, gondolj arra, hogy számára csak egy megmagyarázhatatlanul nagyra nőtt, szőrtelen macska vagy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában