Egyperces

2015.05.07. 19:39

Dokumentumfilmben játszik a japán ˝ál-Beethoven˝

Szamuragocsit Japánban művészetének csúcspontján a "fogyatékosságát legyőző ember" megtestesítőjeként tartották számon.

A saját csalásáról forgatott dokumentumfilmben játszik főszerepet az "ál Beethovenként" ismertté vált japán férfi, Szamuragocsi Mamoru, aki húsz éven át tetette magát zseniális süket zeneszerzőnek - írta csütörtökön a japán bulvársajtó.

A film, amelynek most kezdték a forgatását Mori Tacuja rendezésében, jövőre kerül a mozikba a Nikkan Sports bulvárlap értesülései szerint. Tacujama a tokiói metróban húsz éve szaringázzal merényletet végrehajtó Aum Sinrikjo (Legfőbb Igazság) japán szektáról készített dokumentumfilmmel vált ismertté.

Szamuragocsit Japánban művészetének csúcspontján a "fogyatékosságát legyőző ember" megtestesítőjeként tartották számon. Így számolt be róla az NHK japán közszolgálati televízió is, amikor bemutatta az atombomba áldozatai előtt tisztelgő I., Hirosima szimfónia szerzőjét.

A 2011. évi fukusimai földrengés és szökőár után a zenemű az újjáépítés szinte hivatalos himnusza lett, át is keresztelték Remény szimfóniának.

Az álarc jóval később, 2014 elején hullott le. A szakállas, hosszú hajú, napszemüveges zseni átadta helyét egy megfáradt, borotvált arcú, rövidre vágott hajú, sötét öltönyös, hétköznapi irodistának.

Szamuragocsi egy sajtótájékoztatón ismerte be, hogy nagyothallása csak részleges, és 18 éven át strómant alkalmazott. Ez utóbbi, Niigaki Takasi zenetanár, néhány héttel korábban számolt be újságíróknak a csalásról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában