Egyperces

2015.05.21. 19:41

Delfintenyésztésbe kezdene a delfinmészárlásairól híressé vált város

Miután a szigetország állatkertjei és akváriumai bejelentették, hogy nem vásárolnak többé vadon elfogott példányokat a várostól, amely ugyanakkor a jövőben is folytatni akarja a vadászatot.

Egy delfintenyésztelep létrehozását fontolgatja a nagy delfinmészárlásairól híressé vált nyugat-japán Taidzsi, miután a szigetország állatkertjei és akváriumai bejelentették, hogy nem vásárolnak többé vadon elfogott példányokat a várostól, amely ugyanakkor a jövőben is folytatni akarja a vadászatot.

A japán intézmények döntését megelőzően az Állatkertek és Akváriumok Világszövetsége kizárással fenyegette meg Japánt, amennyiben az nem hagy fel a Taidzsiból származó delfinek vásárlásával. A kizárás azt jelentené, hogy a kelet-ázsiai országnak le kellene mondania az olyan tengeren túlról származó állatkerti állatokról, mint az elefántok és a zsiráfok.

A japán halászati ügynökség adatai szerint 2013-ban 1239 delfint fogtak ki a taidzsi halászok. Az állatok többségét a húsuk miatt ölték le, de 172 példányt élve adtak el, főleg a tengerentúlra, legkevesebb 8200 dolláros (2,3 millió forint) darabáron.

Szangen Kazutaka polgármester szerint a város - amely akkor került világszerte reflektorfénybe, amikor az ottani delfinmészárlást megörökítő, Az öböl című amerikai film 2010-ben elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat -, most egy delfintenyésztelep létrehozását fontolgatja az egyik öbölben, hogy visszanyerje az élő állatokban érdekelt vásárlóit.

"Hisszük, hogy idővel ez lesz a világ elsőszámú ellátója. És hiszem, hogy tíz éven belül a városunknak megváltozik a szerepe ebben az egész ügyben" - fogalmazott a polgármester.

"Meg akarjuk óvni a halászainkat, akik az állam és az önkormányzat felhatalmazásával végzik a munkájukat" - fogalmazott a polgármester, aláhúzva, hogy az élőállatüzlet felvirágoztatása mellett továbbra is folytatni fogják a delfinhalászatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában