Egyperces

2015.03.27. 15:34

Nem mindenki jár jól az új Bond-filmmel

Komoly veszteséget okoz az új James Bond-film forgatása a Mexikóváros történelmi belvárosában található kisebb üzleteknek.

Komoly veszteséget okoz az új James Bond-film forgatása a Mexikóváros történelmi belvárosában található kisebb üzleteknek, állítja az érintett vállalkozásokat képviselő érdekvédelmi szervezet vezetője.

Gerardo Lopez Becerra hangsúlyozta, bár értékelik a film népszerűsítő hatását, az elmúlt több mint egy hétben a forgatások miatti útlezárások elijesztették a vásárlók jó részét, miközben néhány esetben a bolti és éttermi alkalmazottak munkahelyükre sem tudtak bemenni.

Mindez együttesen 60 százalékos bevétel kiesést okozott ezeknek az üzleteknek a forgatás első hetében. Mexikóváros közel 500 éves történelmi negyedében március 19. és április 1. között tartanak útlezárásokat a Spectre című legújabb James Bond-film forgatása miatt.

Lopez Becerra szerint a városvezetésnek segítenie kellene a belváros azon vállalkozásait, amelyeket leginkább sújtják a fesztiválok, utcai megmozdulások és filmforgatások miatti gyakori lezárások.

Korábban Migual Angel Mancera, Mexikóváros főpolgármestere, és Claudia Ruiz Massieu idegenforgalmi miniszter is arról beszélt, hogy a világszerte nézett akciófilm itt forgatott jelenetei jótékony hatást gyakorolhatnak a főváros idegenforgalmára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!