Egyperces

2014.12.30. 14:36

Tizenhárom év börtönt kapott a kínai tigrislakomák szervezője

A férfi "különleges hobbija a tigriscsontok grillezése, tigrismancsok kicsontozása, tigrispénisz tárolása, valamint a tigris húsának és vérének elfogyasztása" volt.

Tizenhárom év börtönre ítéltek egy kínai üzletembert, aki megvásárolt és látványos, cirkuszi lakomákat idéző estélyeken másokkal együtt megevett három tigrist.

A gazdag ingatlanfejlesztő, akit a kínai média csak Hszü néven említ, három különböző utat szervezett a dél-kínai Kuangtung tartományba összesen 15 embernek, ahol nagy összegért cserébe tigriseket ölettek és daraboltattak fel.

A korábbi híradások szerint a férfi "különleges hobbija a tigriscsontok grillezése, tigrismancsok kicsontozása, tigrispénisz tárolása, valamint a tigris húsának és vérének elfogyasztása" volt.

A férfi tárgyalása júniusban kezdődött, miután megtalálták a rendhagyó kirándulások egyik résztvevőjének telefonján egy tigris szertartásszerű leölését, feldarabolását, kicsontozását és a tigrisfogások felszolgálását rögzítő felvételt. Ezek után Hszü otthonában a hűtőben több állatmaradványt találtak, köztük tigrispéniszt, de találtak gekkó- és kobratestrészeket is.

A kirándulásokat szervező Hszüt 13 év börtönre és 1,55 millió jüan (65 millió forint) megfizetésére ítélték, a társaság többi tagját 5 és 6,5 év közötti börtönnel és kisebb pénzbírságokkal sújtották az "értékes és veszélyeztetett állati termékek illegális szállítmányozásáért". Ugyan az ítéletet korábban hozták meg, de csak most került nyilvánosságra.

A tigriscsont a hagyományos kínai gyógyászat alapanyagai közé tartozik, és ugyan már lekerült a gyógyhatású készítmények hivatalos listájáról, elfogyasztása még ma is többek szerint képes az emberi test erejét növelni. Emellett Ázsia számos részén tartja magát a régi hiedelem, amely szerint az olyan állatok hímvesszejének elfogyasztása, mint a tigris és a fóka, növeli a férfiak szexuális teljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!