Egyperces

2014.12.08. 18:24

Milliárdost csinált gazdájából Grumpy Cat

Az interneten elhíresült morcos macska neve igazából Tardar Sauce, gazdája pedig eddig 25 milliárd forintnyi fontot keresett házikedvencén.

A házi kedvenc, valódi nevén Tardar Sauce, mindössze két év alatt juttatta gazdáját a tetemes összeghez, egyebek közt bestseller könyvek és egy film révén. Tulajdonosa, az arizonai Morristownban élő Tabatha Bundesen szerint macskája "megállíthatatlan".

Mint elmondta, alig néhány nappal az után, hogy kedvence először felbukkant az interneten, már fel is mondta pincérnői állását, és a telefonja azóta is szüntelenül csörög.

A morcos macska keresetével leköröz jónéhány hírességet is.
A morcos macska keresetével leköröz jónéhány hírességet is.

Grumpy keresete néhány hollywoodi hírességén is túl tesz: a Forbes magazin szerint Gwyneth Paltrow például mindössze valamivel több, mint 12 millió fontot keresett tavaly, de az állat a focista Christiano Ronaldót is lekörözte.

A saját ügynökkel is rendelkező apróság folyamatosan morcos arckifejezését törpenövés okozza. Grumpy az után vált a világháló szupersztárjává, hogy gazdája testvére kiposztolt róla egy képet az internetre - emlékeztetett a The Daily Telegraph.

A morcos macska a grafikusokat is megihleti.
A morcos macska a grafikusokat is megihleti.

A macskának ma már több mint félmillió követője van az Instagramon és 255 ezren követik nyomon minden lépését a Twitteren. Számos termék fűződik a nevéhez, köztük egy jegeskávé márka, a Grumppuccino, ő a Friskies "arca", és tavaly a The Wall Street Journal, valamint a New York Magazine borítóján is láthatta a közönség.

A Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever című tévéfilmet, amelyet a Reszkessetek, betörők! és a Drágán add az életed! című klasszikusok találkozásaként jellemeznek, a napokban vetítették az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!