Egyperces

2014.12.08. 07:18

Az év legerősebb tájfunja csapott le a Fülöp-szigeteken - fotók

A Hagupit várható nyomvonalán több mint egymilliónyian elköltöztek otthonukból.

Legkevesebb huszonegy halálos áldozata van az  idei év legerősebb tájfunjának a Fülöp-szigeteken, s az időközben  trópusi viharrá szelídült Hagupit várható nyomvonalán több mint  egymillióan költöztek el otthonukból.

A katasztrófavédelem munkatársai arról számoltak be, hogy az  áldozatok többsége, tizenkilenc ember a tájfun következtében gyorsan  kialakult adásokban vesztette életét. Szakemberek szerint a tájfun  nyugat felé elhagyta az ország keleti részén fekvő Samar és Leyte  tartományokat, ahol szombaton lecsapott, s hétfőn el fogja érni a  főváros, Manila térségét.

A Hagupit tájfun pusztított a Fülöp-szigetekenA tájfun erejének gyengülésével az ország fellélegzett, az ideiglenes menedéket keresők hétfőn elkezdtek visszatérni házukba az érintett térségekben. Néhány száz lakóépületet döntött romba a vihar, ami a vártnál enyhébb kár.

"A legrosszabbon már túl vannak. Ez nagy megkönnyebbülés számukra, mert nagyon megrémítette őket a tájfun, a Haiyan emléke még mindig kísért" - közölte a helyi vöröskereszt egyik magas rangú tisztségviselője.
Minden idők legerősebb tájfunjának, a tavaly novemberi Haiyannak több mint 7000 halálos vagy eltűnt áldozata volt, és több mint 4 millió volt azoknak a száma, akik fedél nélkül maradtak, vagy megrongálódott a házuk. A segélyszervezetek szerint azonban a lakosok rengeteget tanultak a tavalyi katasztrófából, sok helyütt maguk kezdték elhagyni otthonukat a vihar érkezése előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!