Egyperces

2014.12.05. 14:25

Amszterdam a kokainként árult fehér herointól óvja a turistákat

Amszterdamban egy rejtélyes drogdíler kokain néven fehér heroint árul hetek óta - figyelmeztette a város a turistákat és lakóit. A csalás már három brit turista életét követelte.

A fehér heroin beszippantása életveszélyes. Eddig legalább 14 turistát kellett emiatt orvosi kezelésben részesíteni, három brit életét már nem sikerült megmenteni.

Az eset azért titokzatos, mert a díler kokain-áron adja el a körülbelül háromszor drágább fehér heroint.

A rendőrség 15 ezer eurós jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A város illetékesei csütörtökön adtak ki figyelmeztetést, amelyben az utcai drogárusok kerülésére és az illegális drogok ellenőrzésére kérik az embereket. Péntektől kaphatók a fehér heroin azonosítására alkalmas tesztek, amelyeket a vigalmi negyedekben kifejezetten kínálni is fognak a járókelőknek.

A tájékoztatást videó-kivetítőkön, posztereken, szórólapokon és a közösségi médiában is terjesztik.

Európában a heroin két formában fordul elő: az általánosan elérhető barna heroin (a heroin bázikus formája), valamint a kevésbé általános és drágább fehér heroin (só forma), amely tipikusan Délkelet-Ázsiából származik - olvasható a Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja (EMCDDA) honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!