Egyperces

2014.11.28. 12:05

Törvénnyel száműznék az alapcsomagból a kereskedelmi tévéket

Egy fideszes törvényjavaslat szerint a digitális műsorterjesztők kötelesek lennének januártól a közszolgálati műsorokat előnyben részesíteni.

munkatársunktól

A Dunai Mónika és Tuzson Bence által benyújtott törvényjavaslat a kereskedelmi tévék számára akár végzetes változásokat is hozhat január 1-jétől, hiszen ha kikerülnek a digitális szolgáltatók legalacsonyabb díjú, úgynevezett alap- vagy szociális csomagjaiból, vagy kötelező érvénnyel a magasabb számú programhelyekre kerülnek az a nézettségüket meglehetősen befolyásolhatná, és nem a pozitív irányba - írja az index.hu.

Ha elfogadják a javaslatot, akkor a digitális műsorterjesztők, azaz három nagy szolgálató (Digi, UPC, Telekom), a MindigTV és a műholdas terjesztők kötelesek lesznek a közmédia két újabb csatornáját, a március 15-én induló, bulvárosabb Petőfi TV-t és a jövő augusztusban kezdődő NB1 küzdelmeivel bemutatkozó sport televíziót, az M4 Sportot az alapcsomag részévé tenni.

A javaslat szerint nemcsak az SD-csatornákat, hanem a HD-ben sugárzókat is előre kell sorolni, azaz a három nagy szolgáltató kínálatában az RTL és a TV2 ki fog kerülni az első 10 adóból, a lélektanilag fontos első körből, és ezt már a nézettségük is megérezheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában