Egyperces

2014.11.05. 21:42

Simpson család-relikviákból nyílt kiállítás Lengyelországban

Az animációs sorozat figurái mellett Simpson családos ruhák, bögrék, játékok és kirakók tekinthetők meg a január 29-ig nyitva tartó kiállításon.

A Simpson család című világsikerű amerikai rajzfilmsorozattal kapcsolatos emléktárgyakból nyílt kiállítás Lengyelországban, a rzeszówi Esti Mese Múzeumban.

A 600 tárgyból álló különleges tárlat anyagát egy szenvedélyes sorozatrajongó, Dawid Lasota gyűjtötte össze hosszú évek alatt.

Az animációs sorozat figurái mellett Simpson családos ruhák, bögrék, játékok és kirakók tekinthetők meg a január 29-ig nyitva tartó kiállításon, amelyet elsősorban felnőtteknek szánnak, azoknak, akik a 25 évvel ezelőtti kezdet óta követik a hóbortos amerikai kisvárosi középosztálybeli família mókás történeteit.

A különböző lengyel rajzfilmeknek emléket állító rzeszówi Esti Mese Múzeumot egy magángyűjtő, Wojciech Jama alapította, jóval a Simpson család lengyelországi megjelenése előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!