Egyperces

2014.11.12. 19:54

Emlékkönyvvé bővítették Bajor Imre életrajzi kötetét

A könyvben több barát, színésztárs és Bajor Imre gyerekei mesélik el személyes történeteiket a színművészről.

Visszaemlékezésekkel és a színész életének utolsó éveit összefoglaló kiegészítéssel bővítették emlékkönyvvé Bajor Imre színművész életrajzi kötetét, amelyet szerdán mutattak be Budapesten.

Az átdolgozott könyv tartalmazza a színész utolsó éveiben fontos szerepet játszó események összegzését, "így a kötet egy teljes, átfogó képet ad Bajor Imre életéről" - fogalmazott Ruttka Ildikó, a kötet szerzője.

Az író elmondta: Bajor Imrével többször beszéltek arról, hogy folytatják és kibővítik a 2001-ben megjelent anyagot, erre azonban a színész idén augusztus elején bekövetkezett halála miatt már nem került sor.

Ruttka Ildikó író, a kötet szerzője (k), valamint Bajor Marcell (b) és Bajor Lili (j), Bajor Imre néhai színész gyermekei a Bajorimi, a Kicsihuszár című könyv bemutatóján a budapesti Örkény István Kön

Ruttka Ildikó író, a kötet szerzője (k), valamint Bajor Marcell (b) és Bajor Lili (j), Bajor Imre néhai színész gyermekei a Bajorimi, a Kicsihuszár című könyv bemutatóján a budapesti Örkény István Könyvesboltban november 12-én.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

"Úgy gondoltam, hogy ezt a könyvet le kell zárni egy kerek egésszé, ezzel íróként tartoztam Imrének" - fogalmazott [namelink name="Ruttka Ildikó"].

A könyv születésének gondolata a 2000-es években Nádas Györgynek jutott eszébe, a feladatra Bajor Imre Ruttka Ildikót kérte fel, akit családi barátság révén gyerekkora óta ismert.

"Azt mondta, azt akarja, hogy olyan ember írjon róla könyvet, aki feltétel nélkül szereti őt, és akit ő is feltétel nélkül szeret" - emlékezett vissza az író.

A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent könyvben mások mellett [namelink name="Hernádi Judit"], [namelink name="Gálvölgyi János"], [namelink name="Farkasházy Tivadar"], [namelink name="Havas Henrik"], [namelink name="Nádas György"], [namelink name="Verebes István"], valamint több barát, színésztárs és Bajor Imre gyerekei mesélik el személyes történeteiket a színművészről, akinek saját megjegyzései egészítik ki az anekdotákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában