Egyperces

2014.11.28. 19:16

1,2 millió darab karácsonyi égővel díszítettek ki egy bevásárlóközpontot

Az ünnepi kivilágítás péntektől egészen év végéig lesz látható Canberrában. Videó!

Rekordszámú, mintegy 1,2 millió darab karácsonyi égővel díszített ki egy ausztrál jogász egy bevásárlóközpontot Canberra belvárosában.

A Guinness Rekordok pénteken állapította meg, hogy a 120 kilométernyi, három hatalmas becsomagolt karácsonyi ajándék alakját formáló, többszínű égősor a valaha legnagyobb installáció LED-égőkből.

David Richards az égősort számos önkéntes segítségével feszítette ki, a szükséges áramot a helyi szolgáltató ajánlotta fel a rekorddöntő kezdeményezés számára.

Rekordszámú karácsonyi égővel díszítettek ki egy canberrai bevásárlóközpontot
A foglalkozását tekintve jogász férfi tavaly már felállított egy hasonló rekordot, amikor a saját házát borította be karácsony alkalmából több mint ötszázezer villanykörtével. Akkor négy hét alatt 75 ezer látogató érkezett a házhoz, hogy megtekintse az ünnepi díszkivilágítást, komolyan megnehezítve ezzel az ott lakók életét - Richards családjának tagjai alig tudtak ki- vagy bemenni saját otthonukba.

"Ezt nem tehetem meg még egyszer a családommal vagy a szomszédjaimmal" - mondta a jogász, hozzátéve, hogy ezért választotta ki akciójához a városközpontban található helyszínt.

Az ünnepi kivilágítás péntektől egészen év végéig lesz látható a bevásárlóközpontban. Az installáció megtekintése ingyenes, Richards a tavalyi sikeren felbuzdulva adományokat gyűjt a hirtelen csecsemőhalálban elhunyt gyermekek családjainak és a bántalmazott gyermekek megsegítésére. 2013-as akciójával a férfi 138 ezer ausztrál dollárt (mintegy 29 millió forintot) gyűjtött jótékony célra, idén ennél is több adományt remél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában