Egyperces

2014.10.08. 19:00

Szórejtvényt adott fel rajongóinak J. K. Rowling

"Cry, foe! Run amok! Fa awry! My wand won't tolerate this nonsense" - írta rövid üzenetében Rowling hétfőn.

J. K. Rowling brit írónő egy anagrammát tartalmazó Twitter-üzenettel pár napon át izgalomban tartotta rajongóit.

"Cry, foe! Run amok! Fa awry! My wand won't tolerate this nonsense" - írta rövid üzenetében Rowling hétfőn. A közösségi hálókon emiatt sokan arra a következtetésre jutottak, hogy az írónő új könyvön dolgozik, amelynek köze van Harry Potterhez.

Az egyik rajongónak azonban végül sikerült megfejtenie az anagrammát. A megfejtés pedig: "Newt Scamander only meant to stay in New York for a few hours", azaz "Göthe Salmander csak néhány órát akart New Yorkban tartózkodni".

A mondat a Legendás állatok és megfigyelésük című Rowling-könyvön alapuló filmre utal, amely 2016-ban kerül a mozikba. Az írónő Göthe Salmander szerepébe bújt és az ő nevében írta meg a varázslóiskola kitalált tankönyvét (Rowling neve nem is került fel a könyv borítójára, mert az írónő Salmandert tüntette fel szerzőként, hogy még hitelesebb legyen a fiktív tankönyv).

Rowling szerint a New Yorkban játszódó történet se nem folytatása, se nem előzménye a sorozatnak, hanem Harry Potter "mágikus világának kiterjesztése".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában