Egyperces

2014.10.22. 21:04

Elképesztő: két évig tettette kómásnak magát egy csaló

A birt Alan Knight 40 ezer fontot lopott egy idős, Alzheimer-kórban szenvedő szomszédjától.

Két évig tettette kómásnak magát egy brit csaló annak érdekében, hogy elkerülje a bírósági eljárást.

Alan Knight közel két évig tettette magát bénának és kómásnak, azért hogy ne vonhassák felelőségre, amiért 40 ezer fontot (nagyjából 15 millió forintot) lopott egy idős, Alzheimer-kórban szenvedő szomszédjától.

Amikor a rendőrök elkezdték a nyomozást, a 47 éves férfi azt állította, hogy mind a négy végtagjára lebénult és néha kómába esik. Több alkalommal agyvérzéssel jelentkezett be egy kórházba, hogy ne kelljen megjelennie a bírósági tárgyalásokon.

Egy walesi lapnak Helen Knight, a gyanúsított felesége azt nyilatkozta, hogy orvosi igazolással tudják bizonyítani férje ágyhoz kötött állapotát, aki valóban lebénult és kómában van egy nyaksérülés miatt. "A poklon mentünk keresztül, és még most is azt tesszük" - írta a feleség.

A csalásra akkor derült fény, amikor a rendőrség lekérte Knight szupermarket kártyájának adatait, valamint felvételeket készített róla, amint járt és vezetett.

Miután a bíróság bejelentette, hogy a tárgyalás a jelenléte nélkül is meg fog kezdődni, Knight megjelent Swansea város bíróságán - kerekesszékben és nyakmerevítővel. Amikor szembesítették a videobizonyítékkal, bűnösnek vallotta magát 19 rendbeli csalásban, hamisításban és lopásban.

Az eljárást vezető bíró, Paul Thomas szerint a vádlott egy nagyon gyakorlott színész és a tünetek, amelyektől állítólag szenvedett, valójában sosem léteztek.

"Betegsége egybeesett a küszöbön álló bírósági tárgyalással. Nem hiszem, hogy a tünetek valódiak lennének" - nyilatkozta a bíró.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában